Chcesz rozsmakować się w specjałach znad basenu Morza Śródziemnego i poznać ich największy skarb? Liczy się dla Ciebie wydobycie z produktu prawdziwie południowego aromatu? Cenisz sobie niepowtarzalne walory smakowe, które usatysfakcjonują nawet najbardziej wymagające podniebienia? Jeśli tak, to z pewnością pokochasz oliwki nadziewane pastą paprykową OLE!
Czy istnieje coś lepszego niż dojrzałe i świeże zielone oliwki? Odpowiedź brzmi: TAK. Zielone oliwki faszerowane pastą paprykową! Bezdyskusyjnie ich największą zaletą jest fuzja smaków, jaką wydobywa się z każdym kolejnym kęsem. Finezyjnie wyważony, wytrawny zapach oliwek w połączeniu z intensywnym i słodkim smakiem pasty paprykowej, pobudzają wszystkie Twoje zmysły.
Taka warzywna propozycja od OLE! sprawdzi się zarówno do dań na ciepło, np. rozgrzewającego kremu z papryki, jak i do dań na zimno, np. koreczków z serem pleśniowym i oliwkami zielonymi z pastą paprykową OLE! Dostępność tak wyjątkowego produktu to idealna okazja do kreatywnych, kulinarnych eksperymentów i tworzenia nowych, smakowitych wersji dobrze znanych, ulubionych dań kuchni śródziemnomorskiej i nie tylko.
POLECAMY
Oliwki zielone z pastą paprykową to najbardziej „nadziana” propozycja od OLE!, która łączy w sobie bogactwo smaków i aromatów. Jest niezastąpionym urozmaiceniem w kuchni każdego smakosza, który szuka niebanalnych, kulinarnych inspiracji.
Sprawdź inne propozycje od OLE!... i nadaj śródziemnomorskiego klimatu swoim daniom.
Więcej na: www.wole-ole.pl
__________________________
Oliwki z pastą paprykową OLE!
Pojemność: 240 ml
Cena: ok. 6 zł
######
Hummus paprykowy z zielonymi oliwkami OLE!
Składniki:
2 papryki
300 g ugotowanej i odsączonej ciecierzycy (może być z puszki lub słoika)
80 g tahini
2 ząbki czosnku
Oliwki z pastą paprykową zielone OLE!
przyprawy: sól, pieprz, po ½ łyżeczki wędzonej i słodkiej papryki, ½ łyżeczki pieprzu cayenne
(ostrej papryki)
2 łyżki cytryny
oliwa
Przygotowanie:
Papryki przekrawamy, oczyszczamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy, aż papryka będzie miękka, a skórka będzie przyrumieniona (skórkę najlepiej zdejmować jak jeszcze jest ciepła). Ciecierzycę miksujemy z upieczoną i obraną papryką. Dodajemy tahini, czosnek, 1/3 słoika oliwek i przyprawy. Miksujemy. Na koniec dodajemy sok z cytryny i oliwę, tak aby masa była jednolita. Możemy dodać trochę wody, jeśli jest zbyt gęsta. Dekorujemy oliwkami OLE! i przyprawami. Podajemy z warzywami, pieczywem lub zgrillowanymi tortillami.