Szanowni Państwo, prezentujemy przepis na sałatkę z wykorzystaniem produktów marki Ponti, Arrighi i Serpis. Składniki (2 porcje): Składniki na sałatkę: 2 garści rukoli 1/3 szklanki makaronu ARRIGHI (Gwiazdeczki - Stelline) 8 suszonych pomidorów w oleju PONTI 120 g mini mozzarelli 250 g pomidorków koktajlowych 12 czarnych oliwek SERPIS 1/3 szklanki pestek słonecznika 1/3 szklanki pestek dyni Składniki na dressing: 5-6 łyżek oleju z suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanych listków bazylii sól, świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na sitku.. 2. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy go z pozostałymi składnikami dressingu. 3. Pestki dyni i słonecznika prażymy na suchej patelni. 4. Pomidorki przekrawamy na pół, a oliwki kroimy na plasterki. 5. Suszone pomidory wyjmujemy z zalewy i kroimy w paseczki (zachowujemy olej). 6. Makaron mieszamy z dresingiem, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami oraz pestkami dyni i słonecznika. Całość delikatnie łączymy z rukolą i przekładamy na półmisek/talerze, a następnie układamy pomidorki koktajlowe oraz mozzarellę. Przepis powstał w ramach współpracy z blogiem //justasalad.pl/blog/ Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy.Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand’Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Corny, Loacker i Schwartau.

Edukacja żywieniowa
27 października 2016
Słoneczna Italia jesienną porą

Najnowsze doniesienia dietetyczne
11 stycznia 2019

Refluks i Helicobacter pylori z punktu widzenia lekarza
11 stycznia 2019

Refluks i Helicobacter pylori z punktu widzenia dietetyka
11 stycznia 2019