Sałatka z grillowanym haloumi

Zdrowe przepisy

Grill kojarzy się nieodłącznie z aromatem karkówki czy kiełbasy. Jednak jego walory wykorzystać mogą również miłośnicy warzyw i dań bezmięsnych. Grillowane warzywa z dodatkiem sera haloumi z pewnością znajdą uznanie nie tylko wśród wegetarian i będą stanowić lekki, a jednocześnie pełnowartościowy posiłek.

Składniki:

200 g sera haloumi

POLECAMY

pęczek zielonych szparagów (grubszych)

1 papryka

2 średnie pomidory

1 mała cukinia

miks sałat

kiełki, np. groszku

płatki migdałowe Kresto

olej Rapso

sól, pieprz

Wykonanie:

1.      Ser kroimy w plastry.

2.      Ze szparagów odłamujemy końcówki, a pomidory kroimy na połówki

4.      Paprykę kroimy na 8 części, a cukinię w plastry.

6.      Wszystkie warzywa skrapiamy olejem, posypujemy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.

7.      Ser i doprawione warzywa układamy na tackach, a następnie grillujemy z obu stron.

8.      Wykładamy na talerze porcje sałaty, kiełki oraz ser i zgrillowane warzywa.

9.      Całość posypujemy płatkami migdałowymi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VOG Polska Sp. z o.o.

ul. Przemysłowa 8

96-100 Skierniewice

www.vog.pl

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI