Sałatka to doskonałe rozwiązanie na szybki, pożywny oraz pełen witamin lunch. Dzisiaj proponujemy wersję z burratą, pomidorami suszonymi, grejpfrutem oraz pieczywem. Pycha!
Składniki (1–2 porcje):
2 garści miksu ulubionych sałat
1 kulka burraty
4 pomidory suszone z zalewy
4 cząstki grejpfruta
3 plastry pora (część biała)
olej Rapso
sól, pieprz
ulubione pieczywo/grzanki/paluszki chlebowe
Sałatka z burratą
Fot. Rapso
Wykonanie:
1. Umyty mix sałat wyłóż na talerz, a na środku ułóż odsączoną z zalewy burratę.
2. Cząstki grejpfruta obierz z błonek i pokrój na mniejsze kawałki, ułóż na sałacie.
3. Pomidory pokrój w kostkę, rozsyp po warzywach.
4. Plasterki pora rozdziel na małe okręgi i posyp nimi sałatkę.
5. Całość skrop olejem Rapso, posól i popieprz.
6. Podawaj z ulubionym pieczywem.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice