Składniki (2 porcje):
200 g piersi indyka
2 jajka (ugotowane na twardo)
POLECAMY
100 g ryżu
ogórek
sałata lodowa
szczypior, koper
sól, pieprz, curry
migdały KRESTO SELECT
2 łyżki oleju Rapso
Sos słodko-kwaśny:
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
3 łyżki oleju Rapso
1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego
1 ostra papryczka drobno pokrojona
sok z 1/2 limonki
1/5 szklanki wody
sól, pieprz
Wykonanie:
Ryż gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta.
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
Migdały siekamy.
Indyka kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem, curry, dodajemy olej, mieszamy i odstawiamy na 10 minut, po tym czasie smażymy.
Ogórka kroimy w kostkę.
Szczypior i koper kroimy.
Sałatkę układamy warstwowo w słoiku, pojemniku lub mieszamy składniki ze sobą.
Składniki na sos mieszamy ze sobą do połączenia. Jeżeli sałatkę zabieramy ze sobą w pudełku, wówczas sos zabieramy oddzielnie i dodajemy dopiero przed spożyciem.
Jeżeli sałatka będzie podana w domu, wówczas sos mieszamy z sałatką tuż przed podaniem.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice