Sałatkę Cezar zna i uwielbia każdy fan kuchni włoskiej. To popularne, lekkie danie serwowane jest w wielu restauracjach na całym świecie. Prawdziwe piękno tkwi w jej prostocie, ponieważ do przygotowania sałatki Cezar nie potrzebujemy zbyt wielu składników. Kropką nad i przepisu jest dodanie Sosu Roleski, który idealnie uzupełni jej smak. Sos Caesar Roleski to kremowa konsystencja z wyraźnie wyczuwalnym serem Parmigiano Reggiano oraz wyjątkową kompozycją czosnku i anchois. Sos Caesar firmy Roleski nie posiada w swoim składzie glutenu, glutaminianu sodu czy konserwantów. Jest także wolny od GMO, dlatego bez strachu możemy dodawać go do sałat oraz innych codziennych posiłków.
POLECAMY
Sałatka Cezar (składniki):
sałata rzymska
jedna pierś z kurczaka
parmezan
kapary
4 kromki chleba razowego
sól, pieprz
olej do smażenia
oregano i bazylia w proszku
Sos Ceasar Roleski
Sposób przygotowania:
Sałatę dzielimy na pojedyncze liście, myjemy i suszymy.
Kurczaka solimy i pieprzymy z obu stron, następnie wcieramy w niego sos Roleski i smażymy na patelni rozgrzanej do 180 stopni.
Chleb kroimy w kostkę, obtaczamy w oleju, ziołach i delikatnie solimy, smażymy na osobnej patelni na rumiany kolor.
Sałatę wykładamy na miskę, polewamy sosem Roleski, układamy pokrojoną w paski pierś z kurczaka i grzanki, dekorujemy kaparami i startym parmezanem.
Roleski Sos Caesar
Cena: ok. 5 zł
Wartości odżywcze
W 100 g produktu
Kalorie (kcal)
293 kcal
Energia (kJ)
1213 kJ
Tłuszcz (g)
26 g
Węglowodany (g)
12 g
Białko (g)
2,4 g
Sól (g)
1,6 g