Dołącz do czytelników
Brak wyników

Zdrowe przepisy , Newsy

24 września 2020

Rozkoszuj się doskonałą kompozycją smaków - poznaj Pastenę – pastę ze smażonych pieczarek OLE!

52

Masz wrażenie, że Twoim przekąskom brakuje głębi smaku, ale nie wiesz jak ją wydobyć? Nie masz pomysłu na dodatek do Twojego ulubionego pieczywa, grzanek czy zapiekanek? Właśnie z myślą o urozmaiceniu Twoich ulubionych dań OLE! stworzyło linię Pasten – past warzywnych, w tym pastę ze smażonych pieczarek.

To idealne połączenie delikatnych w smaku pieczarek z aromatyczną, smażoną cebulką i przyprawami zamknięte w wygodnym słoiczku. Jej dodanie sprawi, że danie lub przekąska nabiorą wyjątkowego aromatu.

POLECAMY

Pastena pasta ze smażonych pieczarek może mieć różne poziomy intensywności smaku. Wykorzystywana jako dodatek do pieczywa czy chrupkich przekąsek od razu po otwarciu słoiczka charakteryzuje się wyrazistym, grzybowym aromatem. Nabiera on jednak jeszcze większej głębi i intensywności w daniach, które przygotowywane są na ciepło. To wszystko składa się na fuzję smaków, która sprawia, że chce się tylko więcej i więcej.

Pastena – pasta ze smażonych pieczarek OLE! idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem,  bagietką jak również z chrupiącymi grzankami i domowymi zapiekankami Nadaje tym przekąskom nowego wymiaru sprawiając, że z pozoru banalne danie nabiera oryginalnego charakteru.

Pastena OLE! doskonale sprawdzi się również jako składnik dań obiadowych, czy kolacji. Łącząc
ją z mięsem - wykorzystaj ją jako farsz lub na jej bazie stwórz sos do makaronu i zaskocz tym połączeniem domowników oraz Gości.

Bez względu na to, czy masz ochotę na szybką przekąskę, czy sycący posiłek główny, baw się w kuchni, nie bój się eksperymentować i wzbogać swój przepis tą oryginalną pastą pieczarkową.

Daj się ponieść kulinarnej fantazji i próbuj nowych smaków z OLE!

Więcej na: www.wole-ole.pl

__________________________

 

Pastena - pasta ze smażonych pieczarek OLE!
Pojemność: 210 g
Cena: ok. 8 zł

Tarta pieczarkowo – śmietanowa

Składniki:

Spód:

200g mąki

100g masła

1 jajko

szczypta soli

Nadzienie:

200g śmietany 20%

1 cebula czerwona

½ słoiczka Pasteny – pasty ze smażonych pieczarek OLE!

2 jajka

40g parmezanu lub innego twardego sera

1-2 ząbki czosnku

2 łyżki posiekanego szczypiorku

sól, pieprz

Łączymy składniki na spód i formujemy kulę. Wkładamy do lodówki na min. 1h. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i przekładamy do wcześniej wysmarowanej masłem i podsypanej bułką tartą formy.

Taki spód nakłuwamy widelcem w wielu miejscach i przekładamy do lodówki na min 1/2 h. W tym czasie kroimy cebulę w półplasterki i podsmażamy. Śmietanę łączymy z jajkami, Pasteną, posiekanym czosnkiem i startym serem.

Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Cebulę przekładamy na wyjęty z lodówki spód. Całość zalewamy masą. Pieczemy w 180oC przez ok. 45-50 min.

Dekorujemy wedle uznania.

Przypisy