Dołącz do czytelników
Brak wyników

Edukacja żywieniowa

9 grudnia 2016

Rozgrzewające zupy krem z roślin strączkowych marki Halina

148
Kremowe zupy stanowią idealny pomysł na syty oraz rozgrzewający obiad w trakcie chłodnych dni. Sięgając po rośliny strączkowe marki Halina możemy stworzyć wiele ich wersji, które pełne będą nie tylko cennych wartości odżywczych, ale i pysznego smaku. Moc strączków Choć zupy krem możemy przygotowywać w zasadzie przez cały rok, to właśnie chłodne pory roku sprawiają, że w pełni doceniamy ich zbawienne działanie. Sprawdzą się bowiem doskonale jako wewnętrzny ogrzewacz zarówno po powrocie do domu, jak i w trakcie przeziębienia. Jako składniki tego apetycznego dania warto wybierać produkty, które nie tylko zadbają o walory smakowe, ale i dostarczą nam wielu substancji odżywczych. Idealnie do tej roli nadają się, dostępne przez cały rok, rośliny strączkowe marki Halina. Do wyboru mamy pełną białka soczewicę (czerwoną i zieloną), ciecierzycę, fasolę (Jaś Tyczny Duży, Jaś Piękny Karłowy, Drobną, Czerwoną) oraz groch łuskany(w całości lub w połówkach). W zależności od naszych upodobań możemy zatem przygotować meksykański krem z fasoli z dodatkiem chili lub delikatną wersję kremu z soczewicy połączonej z marchewką. Z uwagi na wysoką zawartość białka kremowe zupy nie wymagają dodatku w postaci mięsa dlatego polecane są także wegetarianom. Warto pamiętać również, że zupa krem to potrawa, która sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny bowiem może być spożywana nawet przez najmłodszych domowników. Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu Sawex Sp z o.o. był pierwszym w Polsce importerem ryżu w saszetkach do gotowania. W marcu 2009 roku ze struktur organizacyjnych spółki wyodrębniony został Departament spożywczy - Sawex Foods. W portfolio firmy znajdują się marki: Britta (ryż), Halina (ryż, kasza, fasola, groch, soczewica, płatki śniadaniowe), Sotto (ryż, kasza jęczmienna), Sugoi (ryż do sushi) oraz Twój Błonnik.

Przypisy