Przepis: Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rukolą

Edukacja żywieniowa
Prezentujemy przepis na spaghetti z wykorzystaniem produktów marki Ponti i Olitalia. Składniki na 4 porcje: • 500 g makaronu spaghetti • słoiczek pomidorów suszonych na słońcu w oleju Ponti • 300 g sera gorgonzola • 250 ml śmietany do sosów 18% lub kremówki 30% • 1 średnia cebula • 4 ząbki czosnku • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia • 3 garści rukoli • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej • sól i pieprz (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek i zeszkli je. Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię. Dodaj śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz gałkę. Sos zredukuj do odpowiadającej Ci gęstości. Opcjonalnie dopraw go solą i pieprzem. Sos podawaj z ugotowanym al dente makaronem i rukolą. Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI