Dołącz do czytelników
Brak wyników

Newsy

21 sierpnia 2020

Propozycja dla poszukiwaczy niebanalnych rozwiązań w kuchni – Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE!

69

Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE! to doskonała propozycja dla osób, które poszukują nieoczywistych kompozycji smakowych w swojej kuchni. Pozwól się oczarować temu wyjątkowemu duetowi i przekonaj się jak smakuje idealnie wyważone połączenie słodko-wytrwanych nut w propozycji od OLE!

Suszone pomidory to wyjątkowy, kultowy wręcz produkt, którego możliwości zastosowań ogranicza wyłącznie wyobraźnia kucharza. Stanowią podstawę wielu dań z różnych zakątków świata, Najlepiej jednak komponują się z tymi śródziemnomorskimi. Połączenie ich z kaparami, które wyraźnie dodają cierpko-wyrwanej nuty oraz fuzja doskonałej mieszanki ziół z delikatnym olejem sprawia, że produkt ten staje się obowiązkowym składnikiem w kuchni każdego miłośnika niebanalnych smaków.

POLECAMY

Zaskocz swoich gości serwując im dania, z których udało Ci się dotąd wśród nich zasłynąć, ale w nowej, aromatycznej odsłonie. Sprawdzony od lat przepis wzbogacony Suszonymi pomidorami z kaparami w oleju z ziołami od OLE! wzbudzi ciekawość i zadziwi tym, jak jeden dodatek potrafi zmienić charakter i smak dobrze znanych dań.

Jeżeli chcesz, aby w Twojej kuchni nuda ustąpiła miejsca urozmaiceniu oraz szukasz nowych, intrygujących kulinarnych doznań - Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami od OLE! są propozycją stworzoną właśnie dla Ciebie!

To duet zamknięty w jednym słoiku, który na pewno zagości w Twoim menu nie jeden raz!

Więcej na: www.wole-ole.pl

__________________________

Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE!


Pojemność: 270 g
Cena: ok. 10 zł

Sakiewki z kurczaka z pieczarkami, Suszonymi pomidorami i kaparami OLE!

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

6 pieczarek

masło

2 piersi z kurczaka (sól, pieprz, zioła prowansalskie)

1 kulka mozzarelli

6 suszonych pomidorów wraz z kaparami OLE!

rozmaryn

Kurczaka kroimy w paski. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy obficie ziołami. Podsmażamy z rozmarynem na złoty kolor, tak aby ściąć białko, lecz aby mięso pozostało lekko wilgotne. Pieczarki myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na maśle. Ciasto rozwijamy i dzielimy
na 6 kwadratów. Na środku każdego kwadratu układamy kawałki mięsa, kilka pieczarek, plaster mozzarelli oraz suszone pomidory wraz z kaparami. Zawijamy rogi i zlepiamy końce.

Pieczemy w 200C przez ok. 20 min.

Przypisy