Suszone pomidory to wyjątkowy, kultowy wręcz produkt, którego możliwości zastosowań ogranicza wyłącznie wyobraźnia kucharza. Stanowią podstawę wielu dań z różnych zakątków świata, Najlepiej jednak komponują się z tymi śródziemnomorskimi. Połączenie ich z kaparami, które wyraźnie dodają cierpko-wyrwanej nuty oraz fuzja doskonałej mieszanki ziół z delikatnym olejem sprawia, że produkt ten staje się obowiązkowym składnikiem w kuchni każdego miłośnika niebanalnych smaków.
Zaskocz swoich gości serwując im dania, z których udało Ci się dotąd wśród nich zasłynąć, ale w nowej, aromatycznej odsłonie. Sprawdzony od lat przepis wzbogacony Suszonymi pomidorami z kaparami w oleju z ziołami od OLE! wzbudzi ciekawość i zadziwi tym, jak jeden dodatek potrafi zmienić charakter i smak dobrze znanych dań.
POLECAMY
Jeżeli chcesz, aby w Twojej kuchni nuda ustąpiła miejsca urozmaiceniu oraz szukasz nowych, intrygujących kulinarnych doznań - Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami od OLE! są propozycją stworzoną właśnie dla Ciebie!
To duet zamknięty w jednym słoiku, który na pewno zagości w Twoim menu nie jeden raz!
Więcej na: www.wole-ole.pl
__________________________
Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE!
Pojemność: 270 g
Cena: ok. 10 zł
Sakiewki z kurczaka z pieczarkami, Suszonymi pomidorami i kaparami OLE!
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
6 pieczarek
masło
2 piersi z kurczaka (sól, pieprz, zioła prowansalskie)
1 kulka mozzarelli
6 suszonych pomidorów wraz z kaparami OLE!
rozmaryn
Kurczaka kroimy w paski. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy obficie ziołami. Podsmażamy z rozmarynem na złoty kolor, tak aby ściąć białko, lecz aby mięso pozostało lekko wilgotne. Pieczarki myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na maśle. Ciasto rozwijamy i dzielimy
na 6 kwadratów. Na środku każdego kwadratu układamy kawałki mięsa, kilka pieczarek, plaster mozzarelli oraz suszone pomidory wraz z kaparami. Zawijamy rogi i zlepiamy końce.
Pieczemy w 200C przez ok. 20 min.