ProBody pieczywo dla wymagających

Otwarty dostęp

ProBody to oryginalne pieczywo z nasionami i składnikami pełnoziarnistymi stworzone z myślą o aktywnych, preferujących świadomy styl życia konsumentach.

Najważniejsze cechy ProBody to:

  • wysoka zawartość białka: 21,4 g na 100 g
  • wysoka zawartość błonnika pokarmowego: 11,8 g na 100 g
  • obniżona zawartości węglowodanów (w porównaniu z pieczywem mieszanym z ziarnami): 6,1 g na 100 g
  • niski indeks glikemiczny: 33,5!
     

IG ProBody na poziomie 33,5 sprawia, że pieczywo doskonale sprawdza się w uzupełnieniu diety diabetyków. Dlaczego? Niskie IG powoduje, że po spożyciu pieczywa ProBody poziom cukru we krwi wzrasta stopniowo, a stabilny poziom glukozy we krwi przekłada się na brak spadków energii w ciągu dnia.

Wysoka zawartość białka i błonnika oraz obniżona zawartość węglowodanów powodują, iż pieczywo ProBody pasuje także do niskowęglowodanowego sposobu odżywania się. Odpowiednia podaż błonnika i białka w organizmie wpływa pozytywnie na tempo przemiany materii przyczyniając się tym samym do jego prawidłowego funkcjonowania.

Właściwości pieczywa ProBody wynikają z jego oryginalnej receptury, która dodatkowo sprawia, że pieczywo ProBody to produkt clean label , czyli nie zawierający w składzie E dodatków.

Więcej informacji o ProBody oraz mapa z dostępnością pieczywa stacjonarnie i on-line na

https://www.pieczywoprobody.pl/ oraz na FB: https://www.facebook.com/chlebprobody/

Przypisy

          

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI