Najważniejsze cechy ProBody to:
- wysoka zawartość białka: 21,4 g na 100 g
- wysoka zawartość błonnika pokarmowego: 11,8 g na 100 g
- obniżona zawartości węglowodanów (w porównaniu z pieczywem mieszanym z ziarnami): 6,1 g na 100 g
- niski indeks glikemiczny: 33,5!
IG ProBody na poziomie 33,5 sprawia, że pieczywo doskonale sprawdza się w uzupełnieniu diety diabetyków. Dlaczego? Niskie IG powoduje, że po spożyciu pieczywa ProBody poziom cukru we krwi wzrasta stopniowo, a stabilny poziom glukozy we krwi przekłada się na brak spadków energii w ciągu dnia.
Wysoka zawartość białka i błonnika oraz obniżona zawartość węglowodanów powodują, iż pieczywo ProBody pasuje także do niskowęglowodanowego sposobu odżywania się. Odpowiednia podaż błonnika i białka w organizmie wpływa pozytywnie na tempo przemiany materii przyczyniając się tym samym do jego prawidłowego funkcjonowania.
Właściwości pieczywa ProBody wynikają z jego oryginalnej receptury, która dodatkowo sprawia, że pieczywo ProBody to produkt clean label , czyli nie zawierający w składzie E dodatków.
Więcej informacji o ProBody oraz mapa z dostępnością pieczywa stacjonarnie i on-line na
https://www.pieczywoprobody.pl/ oraz na FB: https://www.facebook.com/chlebprobody/