Nowe wafle firmy SONKO to propozycja dla osób szukających zdrowych i lekkich produktów o niebanalnym smaku, przy tym bogatych w wartościowe składniki odżywcze. Delikatne, chrupiące wafle powstały z połączenia warzyw i ziaren ryżu. Dostępne są dwa warianty wafli: z czerwoną soczewicą i suszonym pomidorem z zielonym groszkiem i jarmużem. Pomidor jest źródłem likopenu, a soczewica - białka. Z kolei jarmuż i zielony groszek to naturalne skarbnice witamin, wapnia i magnezu. Głównym składnikiem obu produktów jest ryż brązowy, który zawiera węglowodany złożone i jest bogaty w błonnik pokarmowy. Jako że ryż brązowy nie zawiera glutenu, wafle są świetną alternatywą dla osób będących na diecie bezglutenowej. Nowa propozycja od SONKO z pewnością rozszerzy asortyment produktów również dla zwolenników diety wegańskiej. Wafle ryżowe z warzywami SONKO idealnie sprawdzą się jako przekąska między posiłkami, a także baza do tworzenia kanapek na słono i na słodko. Jeden wafel „Fit Vege” z czerwoną soczewicą i suszonym pomidorem ma jedynie 25 kalorii, a z zielonym groszkiem i jarmużem 26 kalorii, co łatwo pozwala kontrolować ich spożycie.
POLECAMY
Nowe, warzywne wafle ryżowe od SONKO są kolejną propozycją w tym segmencie rynku spożywczego. Produkt ten ugruntowuje pozycję SONKO jako lidera w kategorii wafli ryżowych w Polsce.
Więcej na: www.sonko.pl