Dołącz do czytelników
Brak wyników

Świąteczne przepisy

17 grudnia 2020

NR 6 (Grudzień 2020)

Pierogi z kapustą i grzybami

223

Składniki:

POLECAMY

  • kapusta kiszona 250 g
  • podgrzybek suszony 30 g
  • mąka 200 g
  • jajka 1 szt.
  • masło 100 g
  • kwaśna śmietana 50 ml
  • olej porowy z Manufaktury Łagowski 30 ml
  • cebula 50 g
  • olej 50 ml
  • liść laurowy 1 szt

Przygotowanie

Moczymy suszone podgrzybki w letniej wodzie ok. 30 min.
Sprawdzamy kwaśność kapusty. W razie potrzeby płuczemy, rozdrabniamy.
Cebulę kroimy w kostkę i pod...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!
Sprawdź

Przypisy