Konserwę od DEGI kupić możesz w większej ilości – bez obawy, iż szybko straci ważność. Data przydatności to aż rok od produkcji. Dla wszystkich fanów paprykarza szczecińskiego mamy alternatywę od klasycznych kanapek. Nasze propozycje idealnie sprawdzą się jako przekąska, obiad lub kolacja dla całej rodziny.
Pierwsza z nich to Tortilla z paprykarzem szczecińskim. Tylko pięć kroków dzieli Cię od przygotowania pysznego dania.
POLECAMY
SŁADNIKI:
- 4 placki tortilli lub naleśniki,
- 2 opakowania paprykarza szczecińskiego DEGA,
- ser żółty w plastrach,
- suszone pomidory,
- opcjonalnie: świeże kiełki.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na tortilli lub naleśniku rozsmaruj PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI.
Dodaj kiełki i suszone pomidory.
Rozłóż plastry żółtego sera.
Całość zwiń w rulon i pokrój na kawałki.
Jeśli chcesz – udekoruj kiełkami.
Druga propozycja – paprykarz zapiekany w cukinii z serem i pietruszką. Wymaga nieco więcej czasu – około 30 minut. Jednak, dla tego smaku – warto!
CO BĘDZIE POTRZEBNE:
- 2 opakowania paprykarza szczecińskiego,
- 4 nieduże cukinie,
- 100 g sera cheddar,
- pęczek natki pietruszki,
- oliwa z oliwek, sól, pieprz, czosnek
I ZACZYNAMY:
Odetnij „czapeczki” z cukinii, wydrąż i dopraw wnętrza – oliwą, solą, pierzem i czosnkiem – tak jak lubisz
Przygotowane cukinie wstaw do rozgrzanego piekarnika (190 stopni, czas: 15 minut)
W międzyczasie przygotuj farsz: paprykarza wymieszaj z serem pokrojonym w kostkę oraz pietruszką.
Podpieczone cukinie wypełnij farszem.
Całość piecz jeszcze przez około 15 minut.
Jeśli w domu brakuje któregoś ze składników - obydwa przepisy możesz nieco zmodyfikować. Wszystko zależy od preferencji smakowych oraz… wyobraźni!
#zostanwdomu i gotuj z DEGĄ
CENA: 1,49 – 1,99 (135G)
Produkty marki DEGA dostępne są w sieciach i dyskontach handlowych oraz mniejszych, prywatnych sklepach i hurtowniach spożywczych.
Znajdziesz nas na: