Kapary w zalewie octowej OLE! uwodzą poprzez idealną kompozycję aromatu, wyrazistości i charakteru. Z natury, w smaku kapary podobne są nieco do zielonych oliwek. Zalewa, wydobywa z nich cierpkość i lekką ostrość, które idealnie sprawdzą się jako dodatek do dań rybnych, mięsnych, sałatek lub jako dodatek do sosów.
Zasada stosowania tej aromatycznej przekąski jest jedna. Najlepiej komponuje się z tymi daniami, które skomponowane zostały z produktów o delikatnym, niedominującym smaku, ponieważ wtedy mają najlepsze pole do wzbogacenia potrawy oryginalnością i mocą swojego aromatu. Warto dodać kapary w zalewie octowej OLE! do ulubionych dań rybnych, sałatek czy sosów, aby odkryć je w nowej, bardziej wyrazistej smakowo i oryginalnej wersji.
POLECAMY
________________________________________
Kapary w zalewie octowej OLE!
Pojemność: 212 ml
Cena: ok. 6 zł
Więcej na: www.wole-ole.pl
PRZEPIS: Zapiekanka makaronowa z burakami i kaparami OLE!
Składniki:
200g makaronu
3 ugotowane buraki
70g fety
30g startego sera żółtego lub parmezanu
2 jajka
150g pieczarek
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 piersi kurczaka
1 łyżeczka rozmarynu
1/3 słoika kaparów w zalewie octowej OLE!
200g śmietany
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebule siekamy, pieczarki myjemy i kroimy na plasterki. Smażymy, aż wszystkie składniki się zarumienią. Dodajemy posiekane ząbki czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do miski. Na patelnię wylewamy olej i wrzucamy pokrojone kawałki mięsa. Mięso doprawiamy rozmarynem, solą i pieprzem. Dodajemy cebulkę z pieczarkami.
Dokładnie mieszamy i smażymy ok. 10 min. Na koniec dodajemy makaron i dokładnie łączymy. Odstawiamy na bok. Buraki kroimy w kostkę. W misce łączymy śmietanę z jajkami, startym serem i przyprawami. W naczyniu żaroodpornym układamy makaron z cebulką i mięsem, kapary, buraki, pokruszoną fetę. Całość zalewamy sosem śmietanowym. Pieczemy, aż do zarumienienia w 180oC przez ok. 20 min.
Więcej na: https://bit.ly/32TlgyO