Sodexo w ramach świadczonych przez siebie usług żywieniowych dla biznesu, pozostając w zgodzie z przyjętą filozofią zrównoważonego rozwoju, od lat czynnie promuje różnorodną, zbilansowaną dietę. Firma współpracuje ze sprawdzonymi lokalnymi dostawcami (w oparciu o Kodeks Postępowania Dostawców), włącza się w inicjatywy organizacji podejmujących problematykę żywienia oraz wspiera lokalną gastronomię współtworząc ofertę z innymi podmiotami na rynku.
W październiku br. Sodexo nawiązało współpracę z Moniką Honory, ekspertem holistycznego odchudzania, autorką programu dietetycznego o nazwie „Program Przemian”, który dedykowany jest osobom z otyłością i nadwagą, a także wszystkim, którzy przykładają wagę do zdrowego odżywiania. Elementem programu jest wprowadzanie do jadłospisu zup i zastępowanie nimi posiłków stałych, stąd oprócz konsultacji i wiedzy (przekazywanej np. w formie książek, e-booków) Monika Honory oferuje specjalistyczny catering zupowy pod marką „Niezła Zupa”. Wyłącznym producentem i dystrybutorem zup, składających się na linię „Niezła Zupa” jest Sodexo, oferując wieloletnie doświadczenie w zakresie budowania różnorodnego menu i świadczenia cateringu klasy premium – w tym: z zachowaniem zaostrzonego reżimu sanitarnego.
POLECAMY
Projekt „Niezła Zupa” to dla nas kolejna możliwość aktywnego świadczenia usług cateringowych w czasie pandemii koronawirusa. Stoimy na stanowisku, że potrafimy zaoferować posiłki przygotowane i dostarczone z zachowaniem najwyższych na rynku standardów higieny i bezpieczeństwa żywności, a nasze bogate doświadczenia kulinarne zapewniają nam aprobatę cenionych ekspertów żywności i żywienia. Wartością dodaną, której dopatrujemy się we współpracy z Moniką Honory, jest realne, codzienne wsparcie osób zmagających się z problemem nadwagi i otyłości, a niezależnie – promowanie zdrowego odżywiania, co pozwala nam działać w duchu wyznawanej przez nas poprawy jakości życia – komentuje Marta Diop, Segment Director IFM Sodexo Poland.
Nasze zupy przygotowywane są przez wykwalifikowanych kucharzy Sodexo, w doskonale wyposażonej kuchni, z zachowaniem najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa. Różnorodne, kolorowe, pełnowartościowe menu układane jest pod okiem Szefa Kuchni i dietetyka. W recepturach nie stosujemy konserwantów, korzystamy wyłącznie z naturalnych produktów. Wszystko to sprawia, że osoby realizujące „Progam Przemian”, mogą mieć pewność, że redukują wagę w sposób bezpieczny i optymalny, choć warto nadmienić, że „Niezłą Zupę” oferujemy każdemu niezależnie od jego wagi, bo właściwe odżywianie to podstawa zdrowego trybu życia – mówi Monika Honory, autorka „Programu Przemian”.
Działania Sodexo w obszarze gastronomii w czasie pandemii koronawirusa obejmowały dotychczas m.in.: rozwój oferty cateringu online (w tym dania do samodzielnego przygotowania tzw. Ready To Cook), oferty dań na wynos, oferty grab-and-go i vendingu, a także aktywną współpracę z lokalnymi partnerami gastronomicznymi w ramach tzw. Mini Food Court. Firma otrzymała tytuł „Food Business Awards 2020” w kategorii „Wsparcie dla gastronomii”.
Zupy z linii cateringu „Niezła Zupa” można zamawiać na stronie niezlazupa.pl. Dostawa realizowana jest na terenie całego kraju.
Więcej informacji:
https://pl.sodexo.com/usugi/usugi-ywieniowe-food-services.html
***
O Sodexo
Grupa Sodexo, światowy lider w zakresie usług podnoszących jakość życia, od chwili założenia firmy przez Pierre’a Bellon w 1966 roku jest strategicznym partnerem dla firm i instytucji, które kładą nacisk na efektywność, lojalność i dobre samopoczucie pracowników oraz partnerów biznesowych. Z wielką pasją 420 000 pracowników Sodexo w 64 krajach świata, każdego dnia projektuje, zarządza i dostarcza unikalne usługi w zakresie kompleksowej obsługi
nieruchomości (Sodexo On-site Services), w zakresie kompleksowych usług motywacyjnych (Sodexo Benefits & Rewards Services) oraz w zakresie kompleksowych usług osobistych i domowych (Personal & Home Services), obsługując każdego dnia 100 milionów konsumentów na całym świecie. Sodexo zapewnia klientom zintegrowaną ofertę opracowaną na podstawie ponad 50-letniego doświadczenia z uwzględnieniem m.in. usług gastronomicznych, usług recepcji i consierge, usług sprzątania, zarządzania technicznego nieruchomościami, zarządzania miejscem pracy, rozwiązań motywacyjnych dla pracowników, usługi pomocy domowej i opieki nad bliskimi. Sukces i wydajność Sodexo opiera się na niezależności, zrównoważonym modelu biznesowym oraz zdolności do ciągłego rozwoju i zaangażowania pracowników na całym świecie. Firma Sodexo jest notowana na CAC Next 20, ESG80, FTSE 4 Good i DJSI.
Więcej informacji na: www.sodexo.com
W Polsce Sodexo od ponad 25 lat jest liderem w dziedzinie kompleksowej obsługi nieruchomości i największą firmą FM o zasięgu ogólnopolskim. Usługi Facility Management (FM) świadczy w ponad 200 obiektach, a wsparcie mobilne udziela ponad 1000 obiektom w Polsce. Prowadzi 40 restauracji pracowniczych, świadczy usługi cateringowe – w tym: catering klasy premium jako Sodexo Prestige. Wspiera firmy w bezpiecznym powrocie do biznesu w „nowej rzeczywistości” w ramach programu „rise with Sodexo” . W portfolio stałych klientów ma wiele ikonicznych brandów z branż m.in.: przemysłowej, FMCG, farmaceutycznej i technologicznej.
Więcej informacji na: www.pl.sodexo.com
Sodexo w liczbach
19.3 miliardów euro skonsolidowanego przychodu rocznie w FY20
420 tysięcy pracowników
1. największy pracodawca we Francji
64 krajów
100 milionów obsługiwanych konsumentów dziennie
8,1 miliardów euro kapitalizacji rynkowej (stan na: 28 października, 2020 r.)
Sodexo On-site Services w Polsce
1 900 pracowników
130 Klientów biznesowych
40 restauracji
218 obsługiwanych nieruchomości
1 030 obsługiwanych mniejszych jednostek