Pandemia nie zmieni naszej diety, ale doświadczenie minionych tygodni może być impulsem do poprawy sposobu odżywiania. Czas ku temu jest sprzyjający – oto wnioski z debaty ekspertów i prezentacji wyników „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”, Kantar, maj 2020.
Doświadczyliśmy wolnego czasu, wspólnego przygotowywania i jedzenia posiłków. Sięgnęliśmy po stare przepisy i przetwory. Zdaniem ekspertów to jest impuls do poprawy naszej diety. Więcej w relacji: Dieta w czasie i po pandemii
POLECAMY
Szansą jest pojawianie się świeżych owoców i warzyw. Pomimo całorocznej dostępności warzyw i owoców, nowalijki wciąż funkcjonują, jako coś na co się czeka. Analiza ich percepcji w materiale: Nowalijki - pokusa, której trudno się oprzeć
Monitoring konsumpcji kluczowych gatunków warzyw i owoców oraz trzy rosnące wskaźniki jakości naszej diety, w materiale: Konsumpcja warzyw i owoców w maju 2020 roku
#NBKWiO #WczorajnaTalerzu #KANTAR #KZGPWiO #PolskaSmakuje #KupujŚwiadomie