Nie od dziś wiadomo, że ziarna i pestki to nieprzebrane źródło cennych witamin, zdrowych tłuszczów i niezwykle wartościowych pierwiastków mineralnych. Do tego są niezwykle smaczne i tak różnorodne oraz wszechstronne, że uwzględnienie ich w swoim codziennym menu będzie łatwei przyjemne. Mieszanki słonecznika, pestek dyni i jagód goji lub też słonecznika, pestek dyni i orzeszków pinii marki KRESTO świetnie sprawdzą się jako element przygotowanej samodzielnie granoli, a także, jako dodatek do osłodzonej delikatnie miodem owsianki. Wykorzystać je można również do stworzenia wyjątkowo odżywczego i bogatego w składniki mineralne koktajlu. Wystarczy garść ziaren zmiksować z ulubionymi owocami i szklanką mleka roślinnego, a otrzymamy gęsty, pełen wartościowych składników i smakowity napój. Po kompozycje nasion słonecznika i dyni od KRESTO sięgnąć powinni również miłośnicy tradycyjnych śniadań, ponieważ znakomicie sprawdzą się one również jako dodatek do omletu czy chrupiących grzanek. Kompozycję słonecznika, dyni, siemienia lnianego i sezamu z powodzeniem można wykorzystać do wypieku domowego, wegańskiego chleba.
Warto podkreślić, że chociaż mieszanki ziaren marki KRESTO i wpisują się w model idealnego śniadania, to nic nie stoi na przeszkodzie, by sięgać po nie również podczas innych posiłków. Doskonale uzupełnią one smak lekkich sałatek, pożywnych zup czy też aromatycznych dań mięsnych. W najprostszej postaci posłużyć mogą natomiast jako zdrowa przekąska w pracy, szkole lub na spotkaniu towarzyskim.
POLECAMY
Mieszanki ziaren KRESTO to propozycja dla wszystkich, którzy w swojej kuchni stawiają na zdrowe, odżywcze i pochodzące ze sprawdzonych źródeł składniki. W poręcznych opakowaniach o pojemności 300 g znaleźć można bowiem tylko najlepsze ziarna słonecznika, dyni i sezamu, a także doskonałej jakości jagody goji, orzeszki pinii oraz siemię lniane.
PRZEPIS NA WEGAŃSKI CHLEB oraz mnóstwo kulinarnych inspiracji znajdziecie na naszym kanale na YouTube.