Idealne zamarynowane mięso to podstawa sukcesu grilla
POLECAMY
Fot. VOG Polska Sp. z o.o.
Składniki marynaty z sosem sojowym:
1/2 szklanki sosu sojowego ciemnego
1/2 cytryny
gałązki świeżego rozmarynu
4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju Rapso
Wykonanie:
1. Sos i olej przelewamy do miski. Dodajemy wyciśnięty sok oraz otartą skórkę z cytryny.
2. Czosnek kroimy w plasterki i dodajemy wraz z rozmarynem do miski. Całość dokładnie mieszamy.
3. Marynata idealnie nadaje się do wieprzowiny.
Składniki marynaty z ciemnym piwem:
1/2 litra piwa
2 łyżeczki musztardy francuskiej
1–2 ostre papryczki
1 i 1/3 łyżeczki soli (lub do smaku)
1/3 łyżeczki pieprzu mielonego
3 łyżki oleju Rapso
Wykonanie:
1. Piwo i olej przelewamy do miski. Dodajemy przyprawy, musztardę oraz pokrojoną papryczkę i dokładnie mieszamy.
2. Marynata doskonale komponuje się z drobiem.
Składniki marynaty z octem balsamicznym:
1/2 szklanki octu balsamicznego, np. malinowego
gałązki świeżego cząbru, tymianku
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki pieprzu marynowanego Beach Flower
1 i 1/3 łyżeczki soli (lub do smaku)
3 łyżki oleju Rapso
Wykonanie:
1. Ocet przelewamy do miski i dodaj zioła oraz sól.
2. Pieprz rozgniatamy w moździerzu. Dodajemy go wraz z pokrojonym czosnkiem do miski, a następnie mieszamy dokładnie. Całość wymieszaj.
3. Marynata o bardzo klasycznym smaku, doskonała do każdego rodzaju mięsa.
----------------------------------------------------------------------------------
VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice