LightBox jest czołową firmą na rynku cateringu dietetycznego w Polsce. Produkuje i dostarcza gotowe zestawy pięciu posiłków do klientów w ponad 30 miastach w Polsce. Misją firmy jest wspieranie zdrowego, nowoczesnego stylu życia poprzez dostarczanie smacznych, urozmaiconych, świeżych posiłków pod wskazany adres, do domu lub do miejsca pracy klienta. Posiłki LightBox spełniają normy i zalecenia Instytutu Żywności i Żywienia, wdrażanego w 25 krajach Unii Europejskiej programu „Promocja Zdrowego Serca – Europejski Konsensus” oraz uwzględniają: w przypadku diety Optimum wymagania diety śródziemnomorskiej i diety DASH (ang. Dietary Approaches to Stop Hypertension) – diet o udokumentowanym działaniu prozdrowotnym oraz w przypadku diety bezglutenowej – Gluten Free – zalecenia i wskazówki Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
POLECAMY
W ofercie LightBox znajdują się cztery rodzaje diet:
- Optimum – wzorowana na diecie śródziemnomorskiej z udziałem ryb,
- No Fish – wychodząca naprzeciwko oczekiwaniom klientów, którzy nie lubią ryb i owoców morza,
- Vege – laktoowowegetariańska, wykluczająca mięso i ryby, a uwzględniająca jaja i produkty mleczarskie,
- Gluten Free – skierowana do osób, które muszą pozostawać na diecie bezglutenowej.
Poszczególne rodzaje diety proponowane są na pięciu poziomach energetycznych – 1000, 1200, 1500, 2000 i 2500 kcal (wyjątek stanowi diety Vege, opracowana dla czterech poziomów – do 2000 kcal włącznie).
Każda dieta dostępna jest w dwóch programach:
- LigthBox All Day – pięć całodziennych posiłków oraz
- LightBox Office – cztery posiłki i menu kolacyjne, umieszczone na stronie www.lightbox.pl dla osób które chcą same sobie przygotowywać wieczorne posiłki.
Do każdego zestawu dołączane są ekologiczne herbatki ziołowe, owocowe i ziołowo-owocowe wspomagające przemiany metaboliczne w organizmie.
Do produkcji posiłków w zakładzie z wdrożonym systemem jakości HACCP LightBox wykorzystuje wysokiej jakości surowce i produkty pozyskiwane od sprawdzonych producentów żywności, także z upraw ekologicznych. Nadzór nad produkcją sprawowany jest przez doświadczoną kadrę technologów żywności. Firma posiada własnym transport – samochody-chłodnie – dzięki czemu dostawa posiłków odbywa się we właściwej, niskiej temperaturze.