Składniki (2 porcje):
2 garści ulubionej sałaty
POLECAMY
duży plaster arbuza (około 200 g)
1 plaster filetu z indyka (około 200 g)
oliwki czarne Beach Flower
1 średni pomidor
grzanki z ulubionego pieczywa
kilka listków bazylii
Marynata:
2 łyżki oleju Rapso
4 łyżki sosu sojowego ciemnego
1 ząbek czosnku
Wykonanie:
Do miski wlej olej i sos sojowy, dodaj pokrojony czosnek oraz indyka. Całość wymieszaj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie grilluj mięso z obu stron na patelni grillowej lub zwykłej z nieprzywierającą powierzchnią. Na koniec smażenia wlej pozostały płyn z marynaty na patelnię i zagotuj go.
Umytą sałatkę porwij na mniejsze kawałki, rozłóż na 2 talerze.
Arbuza obierz ze skórki, pokrój go w mniejsze kawałki. Ułóż na talerzach.
Dodaj pokrojone mięso, poprzekrawane na pół oliwki, pokrojonego pomidora oraz grzanki.
Na koniec całość posyp pokrojoną bazylią i skrop sosem spod mięsa.
Podawaj od razu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice