Dołącz do czytelników
Brak wyników

Lato bez końca. Nowość w portfolio SM MLEKPOL

Artykuł | 25 sierpnia 2016 |
146
SM MLEKPOL przedłuża lato wprowadzając na rynek dwa orzeźwiające smaki Maślanki Mrągowskiej. Połączenie najlepszego polskiego mleka i egzotycznych dodatków dało znakomite efekty. Maślanka Mrągowska mango-kardamon oraz cytryna to najnowsze propozycje Spółdzielni Mleczarskiej z Grajewa. - Nowe smaki Maślanki Mrągowskiej są wyjątkowe. Długo nad nimi pracowaliśmy. Teoretycznie to znane konsumentom smaki koktajlu mango - lassi i cytryny, ale praktycznie to kompletnie nowa odsłona tradycyjnego, polskiego napoju. Coś naprawdę zaskakującego. – mówi Ewa Gromadzka, kierownik marketingu SM MLEKPOL. Maślanka Mrągowska o smaku mango – kardamon oraz z cytryną jest do nabycia w 1 litrowych kartonach. maslanka_kardamon_małemaslanka_cytryna_małe                 O MAŚLANCE MRĄGOWSKIEJ Maślanka Mrągowska istnieje od 1997 roku. To tradycyjny, polski orzeźwiający napój mleczny o lekko kwaskowym smaku. Maślanka jest bogata w lecytynę, białka i sole mineralne. Znajdziemy w niej także bogactwo witamin z grupy B. Maślanka zawiera tylko 1,5 tłuszczu. Jest lekkostrawna, dietetyczna i dlatego do codziennego menu chętnie włączają ją osoby pragnące zgubić kilka kilogramów. Maślanka ułatwia trawienie i reguluje gospodarkę pokarmową. Jej walory sprawiają, że jest pełnowartościowym uzupełnieniem diety, a nawet rozwiązaniem wielu problemów cywilizacyjnych. Dotyczy to zwłaszcza nietolerancji składników mleka krowiego – laktozy i białka. Maślanka Mrągowska, oprócz naturalnej występuje również w wersjach smakowych. Jej skład uzupełniają owoce: brzoskwinia, truskawka, pieczone jabłka, owoce leśne. W wersji deserowej Stracciatella, napój wzbogacono kawałkami aromatycznej czekolady. O SM MLEKPOL Spółdzielnia Mleczarska MLEKPOL w Grajewie to największy producent mleka i produktów mlecznych w Polsce. Od lat niekwestionowany lider rodzimego mleczarstwa oraz jeden z dwudziestu największych przetwórców mleka w Europie. Jako pierwszy podmiot skupowy w Polsce SM MLEKPOL przekroczyła granicę 1,5 mld litrów skupionego mleka. To blisko 5 milionów litrów mleka dziennie od ponad 11 300 producentów. Produkty MLEKPOL-u powstają w 12 nowoczesnych i wysoko wyspecjalizowanych zakładach produkcyjnych w : Grajewie, Zambrowie, Mrągowie, Kolnie, Sejnach, Bydgoszczy, Sokółce, Dąbrowie Białostockiej, Radomiu, Zwoleniu, Gorzowie Wielkopolskim i Suwałkach. SM MLEKPOL w swojej ofercie posiada: mleko pasteryzowane i UHT, śmietany i śmietanki, napoje fermentowane, masło, twarogi, serki wiejskie i śmietankowe oraz sery żółte. Flagowymi markami są: Łaciate, Milko, Białe, Mazurski Smak, Rolmlecz, Maślanka Mrągowska. Ponad 30% wyrobów SM MLEKPOL jest eksportowanych do krajów Ameryki Południowej, Azji, Europy i krajów Dalekiego Wschodu. Zagraniczni odbiorcy doceniają jakość produktu oraz stabilność współpracy jaką zapewnia MLEKPOL. SM MLEKPOL była wielokrotnie nagradzana i wyróżniana, m.in. złotymi medalami w prestiżowym konkursie Międzynarodowych Targów Poznańskich Polagra Food w 2015 r., za Maślankę Mrągowską i serek homogenizowany o smaku waniliowym ROLMLECZ. Mleko ŁACIATE zostało nagrodzone przez konsumentów tytułem „Ulubionej Marki 2015” i Hitu Handlu. Otrzymało również „Złoty paragon” 2016 r. a wersja dla najmłodszych - Łaciate Junior 3,8% została wybrana „Przebojem FMCG” 2016 r. Jogurt Grecki MLEKPOL i śmietanka Łaciata 36% zyskały miano Najlepszego Produktu 2016. MLEKPOL gwarantuje najwyższą jakość i naturalny smak produktów. www.mlekpol.com.pl

Przypisy