Konferencja 7 marca 2015 r. Aktywność fizyczna, zdrowie, dieta. Najnowsze zalecenia żywieniowe dla osób aktywnych.

Edukacja żywieniowa
Czas i miejsce konferencji: 7 marca 2015 (sobota) Azoty Arena ul. Władysława Szafera 3/5/7 Szczecin Każdy uczestnik otrzyma certyfikat potwierdzający udział w konferencji.     Tematy:
  • Nawodnienie, równowaga kwasowo-zasadowa i skutki zakwaszenia organizmu przy uprawianiu sportu
  • Wpływ wysiłku fizycznego i diety na płodność oraz zaburzenia miesiączkowania
  • Dieta bezglutenowa w sporcie – fakty i mity
  • Przewód pokarmowy - słaby punkt sportowców i osób aktywnych ruchowo
  • Probiotyki w sporcie
  • Żywienie w sportach walki i treningu siłowym
  • Sport w terapii dzieci z zaburzeniami zachowania
Oprócz uznanych naukowców, zaproszenie do udziału w konferencji przyjęła Paulina Kotfica - jedna z najlepszych polskich triathlonistek na dystansie olimpijskim, zawodniczka kadry narodowej w triathlonie. Organizatorzy: czasopismo Food Forum i Ruchowa Akademia Zdrowia ------------------------------------------------- Komitet naukowy:
  • prof. dr hab. n. med. Kazimierz Ciechanowski Klinika Nefrologii, Transplantologii i Chorób Wewnetrznych, Pomorski Uniwersytet Medyczny
  • prof. dr hab. n. med. Rafał Kurzawa Kliniki Medycyny Rozrodu i Ginekologii, Pomorski Uniwersytet Medyczny, Centrum Ginekologii i Leczenia Niepłodności VitroLive
  • prof. dr hab. n. med. Ewa Stachowska Zakład Biochemii i żywienia Człowieka, Pomorski Uniwersytet Medyczny
  • dr n. zdr. inż. Krzysztof  Durkalec - Michalski Katedra Higieny żywienia Człowieka, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Tutaj możesz się zapisać PROGRAM KONFERENCJI W razie pytań proszę się kontaktować: konferencje@food-forum.pl  

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI