Kompendium Dietetyka cz.1 PROBIOTYKI

Edukacja żywieniowa

Szanowni Państwo,
odpowiadając na potrzeby naszych czytelników i uczestników naszych szkoleń, konferencji i Kongresów rozpoczynamy cykl projektów merytoryczny pod hasłem Kompendium Dietetyka. Całą pierwszą cześć poświęcamy tematyce probiotykoterapii w różnych jednostkach chorobowych, odpowiedniego doboru i celowanej terapii, wraz z opisem spectrum działania. 

POLECAMY

Mikrobiota jelitowa to obecnie jeden z najbardziej rozwijających się tematów
badawczych, budzący szerokie zainteresowanie wśród dietetyków, środowiska medycznego, osób świadomych żywieniowo, czyli naszych Czytelników. 
Tym razem jednak chcielibyśmy ułatwić Państwu usystematyzowanie swojej
wiedzy. Na kolejnych stronach pierwszego tego rodzaju Kompendium zamieściliśmy artykuły poruszające temat mikrobioty jelitowej m.in. w kontekście terapii otyłości, atopowego zapalenia skóry, nieswoistych chorób zapalnych jelit oraz budowania odporności.
Życzymy Państwu miłej lektury i zapraszam do podzielenia się z redakcją Food Forum swoimi opiniami oraz sugestiami dotyczącymi Kompendium Dietetyka, pod mailem redakcja@food-forum.pl 
Link w formie pdf do pobrania //dopobrania.efirma.pl/kompendiumdietetyka.pdf

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI