Dołącz do czytelników
Brak wyników

Edukacja żywieniowa

22 grudnia 2016

Kasza jęczmienna marki Halina w 3 odsłonach

172
W polskiej kuchni kasza jęczmienna od lat doceniania jest za delikatny smak oraz szerokie zastosowanie. Za spożywaniem kaszy jęczmiennej przemawiają jednak nie tylko walory smakowe, ale przede wszystkim właściwości odżywcze. W ofercie marki Halina znajdziemy m.in. kaszę jęczmienną pęczak, mazurską grubą czy z warzywami, dzięki czemu przygotujemy pyszne obiady, przekąski czy desery. Kasza w trzech wersjach Bez względu na to, którą kaszę jęczmienną wybierzemy każda z nich dobroczynnie wpłynie na nasz układ pokarmowy. Usuwa zbędne matabolity z organizmu, w łagodny sposób go oczyszczając. Kasza jęczmienna z oferty marki Halina najlepiej smakuje jako dodatek do mięs i zapiekanek oraz jest niezastąpionym składnikiem krupniku. Pęczak ugotowany na sypko można z powodzeniem dodawać do sałatek i gołąbków zamiast ryżu, a także do pierogów lub gulaszu. Z Kaszy Jęczmiennej z warzywami przyrządzimy natomiast pyszne dania jednogarnkowe, wystarczy dorzucić ulubione dodatki i smaczny obiad gotowy. Z kaszy jęczmiennej wykonamy też apetyczne desery, np. kulki kokosowe lub czekoladowe. Wystarczy ugotowaną kaszę zmielić z suszonymi daktylami i ugormować z nich kule wielkości orzecha włoskiego, a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych lub kakao. Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

Przypisy