Ludzie często myślą, że probiotyki są jedynym rozwiązaniem dla zdrowia organizmu. Z ponad 100 bilionów bakterii znajdujących się w organizmie, ich właściwa równowaga ma kluczową rolę dla ogólnego stanu zdrowia. Jednak co jest najbardziej komfortowym i najzdrowszym źródłem probiotyków? Kapusta kiszona: królowa probiotyków Nasza planeta została obficie obdarzona mnóstwem substancji, pokarmów, które są w stanie wyleczyć wszelkie rodzaje chorób, tworzone ze względu na pojawienie się toksyn i niedożywienia. Istotne jest zrozumieć, jak właściwie korzystać z tych dóbr, aby poprawić jakość życia, a także korzystać z nich w celu rozwiązania najbardziej dręczących problemów zdrowotnych. Jeżeli pojawiały się problemy zdrowotne z systemem trawiennym, to leczenie polegało głównie na nadużywaniu antybiotyków, czy leków na receptę. Dolegliwości ze strony układu pokarmowego pojawiają się przeważnie w wyniku nadużywania niezdrowego, przetworzonego jedzenia, braku świeżych produktów zawierających korzystne enzymy i probiotyki oraz spożywania metali ciężkich. Jednak jak się okazuje, receptą na tego typu problemy jest kapusta kiszona. Wszystko ze względu na bogatą zawartość składników pokarmowych. Dla dzieci, może być bardzo istotny element diety, który może być najkorzystniejszą potrawą, jaką można zjeść w ciągu dnia.
POLECAMY
- Niektóre z korzyści odżywczych kapusty:
- witaminy B1, B6, B9, C, K
- mangan, wapń, potas, magnez, fosfor i żelazo,
- bogate źródła błonnika pokarmowego,
- doskonałe źródło przeciwutleniaczy i składników odżywczych,
- bogata jest w indol-3karbinol.
- Kapusta kiszona w porównaniu z kapsułkami priobotycznymi
- Kapusta kiszona nie jest smaczna dla wielu osób, głównie spowodowane jest to kwaśnością potrawy. Głównym problemem ludzkości w dzisiejszych czasach jest cukier, to od niego większość jest uzależniona. Ostatnie badania, ukazują, jak wiele korzyści niesie ze sobą spożywanie kapusty kiszonej, co powinno przemówić do wielu osób uzależnionych od cukru.