Ta propozycja od OLE! to eksplozja aromatu. Odrobinę cierpkie kapary w połączeniu z mieszanką starannie dobranych ziół, zanurzone w delikatnym oleju – to jedyny taki produkt na polskim rynku, który wielu potrawom nada niepowtarzalnego smaku i wyrazistego charakteru. Fuzja tak niezwykłych składników to kuchenny strzał w dziesiątkę.
Wielu smakoszy śródziemnomorskiej kuchni doceni zapewne wyjątkowość jego kompozycji i aromatyczną moc zamkniętą w wygodnym słoiczku. Kapary w oleju z ziołami OLE! urozmaicą dania makaronowe, rybne i mięsne. Doskonale sprawdzą się także tako dodatek do sałatki, którą polać można aromatycznym, ziołowym olejem z ich słoiczka.
POLECAMY
Wystarczy pozwolić sobie na większa dozę kulinarnej fantazji i szukać oraz próbować nowych, nieznanych dotąd produktów. Ta otwartość może okazać się początkiem nowej, nieodkrytej dotąd pasji do gotowania.
Pstrąg zapiekany z kaparami z sosem śmietanowym i chipsami ziemniaczanymi
Składniki:
2 wypatroszone filety pstrąga
pęczek natki pietruszki
4 ząbki czosnku
1 cytryna
1/3 słoiczka kaparów w oleju z ziołami OLE!
pieprz cytrynowy
oliwa
sól himalajska
4 ziemniaki
cebula
1 łyżka masła
Śmietana
Filety dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy czosnkiem. Oprószamy solą i pieprzem cytrynowym.
Do środka filetów wkładamy po garści pietruszki, posiekany ząbek czosnku, 4 plasterki cytryny oraz łyżkę kaparów. Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na 0,5 cm plasterki, które smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Pstrągi pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 min.
Pod koniec pieczenia na górę nakładamy upieczone ziemniaczki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Na koniec powoli dodajemy śmietanę wraz z kaparami. Odstawiamy z ognia. Mieszamy, doprawiamy i podajemy do ryby i ziemniaczków.
Więcej na: www.wole-ole.pl
__________________________
Kapary w oleju z ziołami OLE!
Pojemność: 212 ml