Dołącz do czytelników
Brak wyników

Newsy

13 maja 2020

Kapary w oleju z ziołami OLE! – śródziemnomorski aromat w Twojej kuchni

98

Szukasz oryginalnych produktów? Lubisz łączyć różne smaki i ważna jest dla Ciebie jakość składników? Jeśli tak - pokochasz kapary w oleju z ziołami OLE! Jest to wykwintna i zaskakująca propozycja, której wystarczy raz spróbować, aby na stałe zagościła w kuchni.  

Ta propozycja od OLE! to eksplozja aromatu. Odrobinę cierpkie kapary w połączeniu z mieszanką starannie dobranych ziół, zanurzone w delikatnym oleju – to jedyny taki produkt na polskim rynku, który wielu potrawom nada niepowtarzalnego smaku i wyrazistego charakteru. Fuzja tak niezwykłych składników to kuchenny strzał w  dziesiątkę.

POLECAMY

Wielu smakoszy śródziemnomorskiej kuchni doceni zapewne wyjątkowość jego kompozycji i aromatyczną moc zamkniętą w wygodnym słoiczku. Kapary w oleju z ziołami OLE! urozmaicą dania makaronowe, rybne i mięsne. Doskonale sprawdzą się także tako dodatek do sałatki, którą polać można aromatycznym, ziołowym olejem z ich słoiczka.

Wystarczy pozwolić sobie na większa dozę kulinarnej fantazji i szukać oraz próbować nowych, nieznanych dotąd produktów. Ta otwartość może okazać się początkiem nowej, nieodkrytej dotąd pasji do gotowania.

Pstrąg zapiekany z kaparami z sosem śmietanowym i chipsami ziemniaczanymi

Składniki:

2 wypatroszone filety pstrąga

pęczek natki pietruszki

4 ząbki czosnku

1 cytryna

1/3 słoiczka kaparów w oleju z ziołami OLE!

pieprz cytrynowy

oliwa

sól himalajska

4 ziemniaki

cebula

1 łyżka masła

Śmietana

Filety dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy czosnkiem. Oprószamy solą i pieprzem cytrynowym.
Do środka filetów wkładamy po garści pietruszki, posiekany ząbek czosnku, 4 plasterki cytryny oraz łyżkę kaparów. Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na 0,5 cm plasterki, które smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Pstrągi pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 min.
Pod koniec pieczenia na górę nakładamy upieczone ziemniaczki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Na koniec powoli dodajemy śmietanę wraz z kaparami. Odstawiamy z ognia. Mieszamy, doprawiamy i podajemy do ryby i ziemniaczków.

Więcej na: www.wole-ole.pl

__________________________

 

Kapary w oleju z ziołami OLE!
Pojemność: 212 ml
 

 

Przypisy