Składniki (10 porcji):
5 jajek
POLECAMY
50 g łososia wędzonego
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżeczka majonezu
kapary z szypułkami Il Conte di Roma
ulubione kiełki
sól, pieprz
Jajka w uroczystym wydaniu
Fot. VOG Polska Sp. z o.o.
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie przelewamy zimną wodą, studzimy i delikatnie obieramy.
2. Przekrajamy jajka na połówki i wyciągamy z nich żółtka.
3. Rybę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do niej pokrojone żółtka, jogurt, majonez i kiełki. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku.
4. Faszerujemy połówki jajek przygotowanym farszem, a na koniec posypujemy kaparami.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice