Jajka z łososiem i kaparami

Zdrowe przepisy

Gotowane jajka to pożywne danie, które jest bogate w wiele cennych składników odżywczych. Ich zaletą jest również to, że można je przyrządzać na wiele różnych sposobów, a w zależności od dodatków zyskują zupełnie nowy smak i niepowtarzalny charakter. Wzbogacone o łososia i kapary, stanowić mogą nawet wykwitną przekąskę na przyjęcie czy rodzinną uroczystość.

Składniki (10 porcji):

5 jajek

POLECAMY

50 g łososia wędzonego

1 łyżka jogurtu greckiego

1 łyżeczka majonezu

kapary z szypułkami Il Conte di Roma

ulubione kiełki

sól, pieprz

 

Jajka w uroczystym wydaniu

Fot. VOG Polska  Sp. z o.o.

Wykonanie:

1.            Jajka gotujemy na twardo, a następnie przelewamy zimną wodą, studzimy i delikatnie obieramy.

2.            Przekrajamy jajka na połówki i wyciągamy z nich żółtka.

3.            Rybę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do niej pokrojone żółtka, jogurt, majonez i kiełki. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku.

4.            Faszerujemy połówki jajek przygotowanym farszem, a na koniec posypujemy kaparami.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VOG Polska Sp. z o.o.

ul. Przemysłowa 8

96-100 Skierniewice

www.vog.pl

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI