Dołącz do czytelników
Brak wyników

Edukacja żywieniowa

11 kwietnia 2016

Idealne połączenia Oliwiera

178

Nasza wyobraźnia kulinarna wydaje się nie mieć końca, lubimy eksperymentować, doświadczać czegoś nowego, gromadzić wrażenia, poznawać i wprowadzać do naszych dań nowe smaki i zapachy. W odpowiedzi na te potrzeby konsumenckie firma ZT „Kruszwica” S.A. przygotowała nową ofertę produktów pod marką Oliwier. Nowe warianty Oliwiera to unikalne połączenia:

POLECAMY

  • olej sezamowy 70% + olej rzepakowy 30%
  • olej arachidowy 60% + olej rzepakowy 40%
  • olej pistacjowy 60% + olej rzepakowy 40%
Opracowana kompozycja olejów pozwala uzyskać doskonałe walory sensoryczne i połączyć zalety obu wartościowych składników. Z jednej strony odpowiednio wyważony smak i zapach a z drugiej właściwości funkcjonalne dają możliwość wszechstronnego zastosowania wszystkich trzech nowych wariantów. Znajdą zastosowanie zarówno w potrawach na zimno np. do sałatkach, dressingach, jak i na ciepło, do smażenia, duszenia a także pieczenia ciast i muffinków.   Nowe warianty Oliwiera w bardzo prosty sposób mogą odmienić i urozmaicić nasze codzienne dania, ale też inspirują do podjęcia nowych wyzwań kulinarnych. Przykłady inspiracji kulinarnych znajdziecie na stronie www.oliwier.pl  

Przypisy