Nasza wyobraźnia kulinarna wydaje się nie mieć końca, lubimy eksperymentować, doświadczać czegoś nowego, gromadzić wrażenia, poznawać i wprowadzać do naszych dań nowe smaki i zapachy.
W odpowiedzi na te potrzeby konsumenckie firma ZT „Kruszwica” S.A. przygotowała nową ofertę produktów pod marką Oliwier.
Nowe warianty Oliwiera to unikalne połączenia:
- olej sezamowy 70% + olej rzepakowy 30%
- olej arachidowy 60% + olej rzepakowy 40%
- olej pistacjowy 60% + olej rzepakowy 40%
Opracowana kompozycja olejów pozwala uzyskać doskonałe walory sensoryczne i połączyć zalety obu wartościowych składników. Z jednej strony odpowiednio wyważony smak i zapach a z drugiej właściwości funkcjonalne dają możliwość wszechstronnego zastosowania wszystkich trzech nowych wariantów. Znajdą zastosowanie zarówno w potrawach na zimno np. do sałatkach, dressingach, jak i na ciepło, do smażenia, duszenia a także pieczenia ciast i muffinków.
Nowe warianty Oliwiera w bardzo prosty sposób mogą odmienić i urozmaicić nasze codzienne dania, ale też inspirują do podjęcia nowych wyzwań kulinarnych.
Przykłady inspiracji kulinarnych znajdziecie na stronie
www.oliwier.pl