Granola pod pierzynką z pieczonej śliwki

Zdrowe przepisy

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Ważne, aby było pełnowartościowe i zapewniało energię na długie godziny. Granola pod pierzynką z pieczonej śliwki to sprawdzona recepta nie tylko na smaczny posiłek, ale również aktywny poranek.

 

Składniki (3 porcje):

1 kg śliwek

POLECAMY

4 łyżki cukru trzcinowego GoldPack

ulubiony jogurt np. kozi czy owczy

1/2 szklanki migdałów w płatkach KRESTO

4 garście granoli

2 łyżki masła

1/2 łyżeczki cynamonu tartego

Granola pod pierzynką z pieczonej śliwki

Fot. VOG

Wykonanie:

Umyj śliwki, pozbądź się pestek. Wyłóż je do formy do pieczenia, posyp cukrem, cynamonem, dodaj masło.

Śliwki piecz w temp. 200°C do miękkości. W trakcie pieczenia zawartość foremki 2–3 razy zamieszaj.

Wyłóż do misek gorące śliwki, dodaj migdały, granolę oraz jogurt.

Danie można podawać na ciepło, ale także nadaje się do zabrania ze sobą np. do pracy.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VOG Polska Sp. z o.o.

ul. Przemysłowa 8

96-100 Skierniewice

www.vog.pl

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI