Składniki (3 porcje):
1 kg śliwek
POLECAMY
4 łyżki cukru trzcinowego GoldPack
ulubiony jogurt np. kozi czy owczy
1/2 szklanki migdałów w płatkach KRESTO
4 garście granoli
2 łyżki masła
1/2 łyżeczki cynamonu tartego
Granola pod pierzynką z pieczonej śliwki
Fot. VOG
Wykonanie:
Umyj śliwki, pozbądź się pestek. Wyłóż je do formy do pieczenia, posyp cukrem, cynamonem, dodaj masło.
Śliwki piecz w temp. 200°C do miękkości. W trakcie pieczenia zawartość foremki 2–3 razy zamieszaj.
Wyłóż do misek gorące śliwki, dodaj migdały, granolę oraz jogurt.
Danie można podawać na ciepło, ale także nadaje się do zabrania ze sobą np. do pracy.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice