Inspiracja dla wprowadzenia ryb pieczonych zaczerpnięta z krajów skandynawskich, gdzie pieczenie jest jedną z tradycyjnych metod przyrządzania ryb.
Odpowiednio zamarynowane i pieczone mięso ryby pozostaje niezwykle delikatne i zachowuje swoją charakterystyczną soczystość. Umiejętny proces obróbki cieplnej ułatwia także wydobycie i podkreślenie aromatycznego smaku ryby.
Pieczone ryby są również dobrze znane konsumentom z restauracji. Właścicielowi marki, firmie Libru Sea zależało, aby utrzymać równie wysoką jakość produktu i zapewnić niemal identyczne doznania smakowe. Prace nad technologią produkcji trwały przez ostatnie dwa lata, aż wreszcie powstała właściwa i unikatowa receptura marynowania ryby oraz proces pieczenia.
POLECAMY
Gotowy produkt jest całkowicie naturalny. Aromat doskonałych w smaku łososi norweskich jest mocno podkreślony autorskimi marynatami. Ryby są solone ręcznie, a następnie dodawane są kolejne mieszanki smakowe. W nowej ofercie dostępny jest pieczony łosoś o smaku naturalnym (wcześniej zamarynowany jedynie w soli), pieczony łosoś z chili, pieczony łosoś z masłem i koperkiem, a także łosoś z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.
Produkty są pakowane i sprzedawane w tzw. skin packach, pozwalając konsumentowi dokładnie obejrzeć apetyczny produkt tuż przez zakupem. Nowy asortyment jest ukierunkowany na młodszą grupę konsumencką, niż ta, która zazwyczaj sięga po produkty wędzone. To ludzie świadomi zalet spożywania ryb, wysoko ceniących swoje zdrowie i aktywnie szukających marek oferujących tzw. „czystą etykietę”.
Aktualnie pod marką FJØRD FISKURSSON produkowane są ryby wędzone, jak łosoś dziki z certyfikatem MSC, czy pstrąg wędzony. Marka FJØRD FISKURSSON pracuje obecnie nad rozszerzeniem asortymentu. Polski producent zapowiada, że już wkrótce w ofercie pojawią się kolejne naturalne produkty zachwycające smakiem i zapewniające cały szereg zalet płynący ze spożywania ryb.
Strona marki: http://bit.ly/fiskursson
Facebook: http://bit.ly/Facebook_FISKURSSON