Fermentowana żywność - klucz do optymalizacji zdrowia

Otwarty dostęp

Fermentowana żywność jest wypełniona bakteriami, które działają jako wsparcie dla pożytecznych bakterii w układzie pokarmowym. Biorą one m.in. udział w trawieniu i przyswajaniu składników odżywczych. Z tego też powodu uważana jest za niezwykle korzystną dla zdrowia, nie tylko w powyższych aspektach (związanych bezpośrednio z metabolizmem i trawieniem spożywanych produktów), ale także ze względu na wielotorowe wsparcie zdrowia człowieka.

Istnieje szereg badań naukowych wskazujących na wpływ korzystnego mikrobiomu m.in. na:

  • redukcję
    • niekorzystnych objawów ze strony układu pokarmowego tj. wzdęcia, zaparcia, biegunki, bóle brzucha,
    • przewlekłych stanów zapalnych,
  • wsparcie układu odpornościowego,
  • poprawę poziomu cholesterolu,
  • obniżenie stresu,
  • zapobieganie i wspieranie leczenia
    • chorób neurodegeneracyjnych,
    • autoimmunologicznych,
  • poprawę nastroju i stanu psychicznego
     

Dlatego np. związek pomiędzy chorobami neurodegeneracyjnymi jak choroba Alzheimera czy zaburzeniami psychiki jak np. depresja a mikrobiomem i zdrowiem jelit jest ciągle badany, a wyniki są coraz bardziej przekonujące. Nic więc dziwnego, że mikrobiom znajduje się  w centrum zainteresowań wielu naukowców, lekarzy, psychologów i dietetyków.

To pokazuje i podkreśla potężną moc, rolę i znaczenie bakterii funkcjonujących i zamieszkujących nasze jelita.

Specjaliści PRO-NOO-BIOTICS® – wielcy entuzjaści mikrobioty,  widząc ogromny potencjał i siłę bakterii probiotycznych, wyszli z innowacyjnymi formułami produktów prozdrowotnych łącząc działanie składników aktywnych NATURAlnych surowców z mocą bakterii fermentujących.

Gdy połączymy dobrze znane działania opisane w literaturze naukowej poszczególnych ziół (i ekstraktów) z procesem fermentacji, otrzymamy prawdziwą bombę zdrowia i witalności.
Standardowe suplementy niezależnie od formy czy to kapsułka, proszek, czy płyn najczęściej działają jednotorowo. Zawierają po prostu surowiec mający działać tylko w określonym kierunku.

Innowacyjne podejście - połączenie NATURAlnych składników (w których znajdują się potężnie działające składniki aktywne) i poddanie ich biofermentacji, wynosi biodostępność tych substancji daleko poza standardową postać suplementu. To może okazać się ogromnym krokiem we wspomaganiu zdrowia pacjentów.

Produkty PRO-NOO-BIOTICS® zawierają przede wszystkim ściśle wyselekcjonowane składniki. Selekcji dokonujemy pod kątem jakościowym surowców, ale również merytorycznym i naukowym.
Następnie surowce poddawane są procesowi fermentacji, co powoduje zwiększenie biodostępności i ułatwienie wychwytu składników aktywnych przez nasze jelita. Jednocześnie wspieramy stan flory bakteryjnej. To sprawia, że są one efektywniejsze w działaniu. To niewątpliwie jest ogromnym wyróżnikiem na tle zwykłych/standardowych produktów.

Dla przykładu.

Wiemy, że składniki aktywne z YERBA MATE są naturalnym źródłem kofeiny warunkującej pobudzenie, SZAŁWIA potrafi oddalić uczucie zmęczenia i wydłużyć czas skupienia, CHAGA jest ogromnym źródłem antyoksydantów, pozwalając pracować organizmowi na najwyższych obrotach, KORDYCEPS zwiększa produkcję energetycznych cząsteczek ATP, a owoce SCHIZANDRA zmniejszają stres dzięki działaniu adaptogennemu. Jeśli te wszystkie efekty, dzięki biofermentacji, spotęgujemy, to otrzymamy produkt zwiększający energię, witalność, skupienie, zmniejszający uczucie zmęczenia i chronicznej apatii.

W taki sposób powstał nasz produkt - FOCU-CHA BIOTIC.
Produkt dedykowany praktycznie wszystkim.
Do stosowania podczas pracy, nauki, jazdy samochodem, w trakcie każdego wysiłku fizycznego czy psychicznego, w celu poprawy parametrów związanych z tymi zadaniami.

W analogiczny sposób konstruujemy nasze WSZYSTKIE produkty.

Jeśli podoba Ci się nasz tok rozumowania - dołącz do nas i ZOSTAŃ NASZYM AMBASADOREM i wspieraj swój budżet pasywnym dochodem!

https://pronoobiotics.com

Przypisy

    Informacja prasowa

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI