To pieczywo o wysokiej zawartości białka, błonnika pokarmowego oraz, w porównaniu z pieczywem mieszanym z ziarnami, obniżonej zawartości węglowodanów i niskim indeksie glikemicznym. IG pieczywa ProBody wynosi 33,5 dzięki czemu świetnie sprawdza się w uzupełnieniu diety diabetyków. Dlaczego? Niskie IG powoduje, iż pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne. W efekcie stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo, co w konsekwencji ułatwia kontrolę jej poziomu.
Wysoka zawartość białka i błonnika oraz obniżona zawartość węglowodanów sprawiają, iż pieczywo ProBody pasuje także do niskowęglowodanowego sposobu odżywania się. Odpowiednia podaż błonnika i białka w organizmie wpływa pozytywnie na tempo przemiany materii przyczyniając się tym samym do jego prawidłowego funkcjonowania.
POLECAMY
Właściwości pieczywa ProBody wynikają z jego oryginalnej receptury, która dodatkowo sprawia, że pieczywo ProBody to produkt typu „clean label”. Oznacza to, że nie zawiera zbędnych E dodatków do żywności.
ProBody to pieczywo cieszące się uznaniem zarówno wśród konsumentów jak i specjalistów – pieczywo ProBody zdobyło II miejsce na sympozjum diabetologicznym DIABETICA EXPO oraz Złoty Medal MTP.
Więcej informacji na www.pieczywoprobody.pl