Dołącz do czytelników
Brak wyników

Edukacja żywieniowa

6 lutego 2017

Desery z ryżem marki Britta

199

Ryż, przez większość z nas, używany jest jako dodatek do dań wykwintnych. Potencjał tego produkty jest jednak znacznie większy! Z pomocą ryżu marki Britta możemy stworzyć również wiele pysznych i prostych w wykonaniu deserów, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim domownikom. Ryżowe słodkości Ryż podany na słodko kojarzymy najczęściej w formie zapiekanki z cynamonem i jabłkami. Nie jest to oczywiście jedyna forma ryżowego deseru, gdyż w zależności od naszych upodobań, produkt ten oferuje niemalże nieskończone możliwości zastosowań. Cały sekret tkwi jednak w jakości używanych przez nas ziarenek. Wysokogatunkowy ryż biały marki Britta to jego długoziarnista odmiana pochodzący ze specjalnie wyselekcjonowanych plantacji. Z jego pomocą możemy przygotować między innymi: ryż ugotowany na mleku, który podajemy w pucharku przełożony z ulubionymi owocami oraz bakaliami. Oryginalnym smakołykiem jest również budyń ryżowy – aby go przygotować ugotowany, jeszcze ciepły ryż (ok. 3 szklanki) zalewamy mlekiem (ok. 2 szklanki), całość miksujemy na jednolitą masę, a następnie dodajemy odrobinę kakao i dosładzamy do smaku. Budyń można zajadać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Ryż to także idealny składnik kremu czekoladowego wystarczy, że po ugotowaniu połączymy go w wodnej kąpieli z gorzką czekoladą, mlekiem i łyżeczką oleju. Całość miksujemy na gładką masę, którą możemy zjeść w takiej postaci lub użyć jako smarowidła do chleba czy suchych wafli. Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitego ryżu marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku. Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k. Sawex Sp z o.o. był pierwszym w Polsce importerem ryżu w saszetkach do gotowania. W marcu 2009 roku ze struktur organizacyjnych spółki wyodrębniony został Departament spożywczy - Sawex Foods. W portfolio firmy znajdują się marki: Britta (ryż), Halina (ryż, kasza, fasola, groch, soczewica, ciecierzyca, płatki śniadaniowe), Sotto (ryż, kasza jęczmienna, gryczana), Sugoi (ryż do sushi) oraz Twój Błonnik.

POLECAMY

Przypisy