Otwórz się na niezapomniane doznania z oryginalnymi i lekkimi warzywnymi przekąskami. Inspiruj się dzięki OLE! i nadaj swoim daniom prawdziwego śródziemnomorskiego charakteru.
POLECAMY
Czosnek w oleju z ziołami OLE! będzie idealnym dodatkiem do szpinakowej tarty, która nabierze dzięki niemu wytrawnego charakteru i niesamowitego czosnkowo-ziołowego aromatu. Doskonale sprawdzi się także w daniach rybnych i makaronowych. Podczas przygotowywania ulubionych potraw pozwól się uwieść fuzji warzywnych przysmaków z ich niebanalnymi dodatkami czerpiąc jak najwięcej z przepisów marki OLE!
Krem z białych warzyw z Czosnkiem w oleju z ziołami OLE! z dodatkiem pesto
Składniki:
1 duża pietruszka
1 kalafior
1 biała cebula
3 ziemniaki
½ kalarepy
mały seler
biała część pora
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
1,5l bulionu
200g śmietany
masło
½ słoiczka Czosnku w oleju z ziołami OLE!
gałka muszkatałowa
Dodatkowo:
zielone pesto
chipsy z boczku
kiełki do dekoracji
prażone płatki migdałów
Posiekaną cebulę podsmażamy na maśle. Pietruszkę, seler, kalarepkę wraz z ziemniakami obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w plastry. Warzywa dodajemy do cebuli (możemy dodać trochę więcej masła). Kalafiora rozdzielamy na różyczki i myjemy. Odsączamy i dodajemy do reszty warzyw. Wrzucamy wyciśnięty świeży czosnek i smażymy całość przez chwilę.
Zalewamy rosołem i gotujemy ok. 30 minut na wolnym ogniu. W tym czasie możemy podsmażyć boczek, a odrobinę wytopionego tłuszczu dodać do kremu dla smaku. Kiedy warzywa będą już miękkie, zupę doprawiamy do smaku i miksujemy. Dodajemy gałkę. Do zupy dodajemy śmietanę, na wierzch odrobinę pesto, boczek oraz Czosnek w oleju z ziołami OLE!.
Więcej w PRZEPISNIKU OLE!: https://bit.ly/2BJ7EbH
Więcej na: www.wole-ole.pl
Czosnek włoski w oleju OLE!
Pojemność: 212 ml
Cena: około 8 zł