Dołącz do czytelników
Brak wyników

Newsy

5 maja 2020

Czarne drylowane oliwki OLE! Zapach południa zamknięty w słoiczku

79

Przyjemne śródziemnomorskie słońce i rześka, słona bryza znad lazurowego morza. Siedzisz w restauracyjnym ogródku i rozkoszujesz się świeżymi, lokalnymi  przysmakami. Któż z nas nie tęskni dziś we wspomnieniach do takich pięknych momentów? Na szczęście w zasięgu ręki mamy czarne oliwki drylowane OLE!, których smak i zapach przeniosą nas do smakowitego, śródziemnomorskiego świata i to bez wychodzenia z domu.

Czarne oliwki to popularny składnik wykorzystywany w kuchni śródziemnomorskiej. Dodają charakteru sałatkom, niczym czarne perły cieszą oko w makaronach, świetnie komponują się z pieczonymi lub smażonymi rybami. Wspaniale prezentują się i smakują zarówno na pizzy, jak i w towarzystwie owoców morza. Doskonale podkreślą smak ulubionej sałatki  lub staną się gwiazdą kolorowych, niebanalnych koreczków.

POLECAMY

Ich wykwintny – jednocześnie delikatny i głęboki smak sprawia, że nikomu nie pozostają obojętne. czarne oliwki drylowane OLE! to nie tylko inspirujący, kulinarny dodatek. Świetnie sprawdzają się też jako samodzielna, lekka przekąska w trakcie seansu filmowego lub do kieliszka ulubionego wina.

Sięgnij po słoiczek czarnych drylowanych oliwek OLE! i poczuj magiczny, śródziemnomorski klimat w swoim domu!

Oliwki drylowane czarne OLE!
Pojemność: 240 ml
Cena: około 8 zł

 

PRZEPIS:
Clafoutis z pomidorkami cherry i czarnymi oliwkami drylowanymi OLE!

Składniki:

- 3 jajka

- 120 g mąki + 250ml mleka

- 60 g parmezanu

- opakowanie pomidorków cherry

- ½ słoiczka oliwek drylowanych czarnych OLE!

- sól, pieprz

- bazylia

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni z funkcją pieczenia góra-dół. W misce mieszamy mleko, oliwę, mąkę, parmezan i jajka. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy sól i pieprz.
Na głębszej tortownicy lub innym naczyniu do pieczenia układamy pomidorki oraz oliwki. Całość zalewamy ciastem. Możemy posypać ulubionymi przyprawami lub pieprzem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 40 min.

Więcej na: www.wole-ole.pl

Przypisy