Dołącz do czytelników
Brak wyników

Newsy

27 lipca 2020

Cukier trzcinowy Gold Pack – naturalny dodatek na lato

35

Letni sezon w pełni. Za oknem słońce oraz wysokie temperatury, a w sklepach i na straganach – mnóstwo soczystych owoców, którymi można delektować się ze smakiem. Obfitość natury sprzyja częstemu przygotowywaniu pysznych wypieków i deserów. Do ich przyrządzania warto wybrać Cukier trzcinowy demerara nierafinowany marki Gold Pack, który podkreśli naturalną słodycz owoców.

Trudno sobie wyobrazić lato bez drożdżowego ciasta z rabarbarem, placka z jagodami czy mieszanki owoców pod chrupiącą kruszonką. Miłośnicy zdrowego stylu życia o tej porze roku mają możliwość przygotowywania zróżnicowanych musów, koktajli i domowych lodów, miksując wiśnie, borówki, maliny, jabłka, gruszki czy śliwki. Z pomocą w nawodnieniu organizmu przychodzą natomiast smakowite kompoty i lemoniady. Większość przepisów wymaga użycia cukru, który nie tylko nadaje słodycz, ale też neutralizuje kwaśny smak owoców. W tej roli doskonale sprawdzi się demerara, rodzaj nierafinowanego cukru, pozyskiwanego z trzciny cukrowej. Ze względu na zawartość składników mineralnych, cukier trzcinowy jest uznawany za zdrowszy odpowiednik cukru białego.

POLECAMY

Cukier trzcinowy demerara marki Gold Pack jest nieoczyszczony, a dzięki temu – bogatszy w mikroskładniki. Starannie wyselekcjonowane, drobne kryształki, o delikatnym i wyrafinowanym miodowo-karmelowym smaku, powstają w procesie ekstrakcji, zagęszczenia oraz krystalizacji soków z trzciny cukrowej. Cukier trzcinowy z powodzeniem można stosować jako zamiennik białego oraz brązowego cukru, które są pozyskiwane z buraków cukrowych.
 

Cukier trzcinowy nierafinowany Gold Pack doskonale osłodzi zarówno poranną herbatę, jak i orzeźwiającą lemoniadę. Może być dodawany do surowego ciasta podczas przygotowywania wypieków, jak również do owocowych sałatek, koktajli, czy domowych lodów. Cukier trzcinowy to niezbędny składnik nie tylko w przepisach sezonowych. Jego właściwości i smak cenią sobie wielbiciele kuchni indyjskiej, azjatyckiej i meksykańskiej, przygotowując z jego dodatkiem sycące potrawy mięsne, lekkie dania wegetariańskie oraz aromatyczne sosy.

 

Cukier trzcinowy demerara nierafinowany Gold Pack dostępny jest w trzech rodzajach wygodnych opakowań: 500 g, 1000 g oraz 4 kg.

#####

Firma VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.
 

VOG Polska Sp. z o.o.

ul. Przemysłowa 8

96-100 Skierniewice

www.vog.pl

Przypisy