Wiosna to czas, kiedy pod wpływem budzącej się do życia przyrody wiele osób wprowadza korzystne zmiany w swoim stylu życia. Zwiększamy aktywność fizyczną, bierzemy pod lupę naszą dietę. Mamy ochotę na warzywa, a nie ciężkie i tłuste potrawy. W ten wiosenny trend świetnie wpisuje się również mięso drobiowe. Jest lekkie, smaczne i niskokaloryczne. Dodatkowo wybierając w sklepie opakowanie ze znakiem QAFP, można mieć pewność, że kupuje się produkt wysokiej jakości. O walorach warzyw nie trzeba nikogo przekonywać. Ale w dobrej sałatce nie powinno zabraknąć również dodatków. Jednym z najbardziej popularnych jest mięso z kurczaka. Nie bez powodu. Jest łatwe w przygotowaniu i dobrze smakuje z połączeniu z wieloma składnikami – zarówno wytrawnymi, jak i słodkimi. Kupując składniki, dobrze jest wybierać mięso pakowane próżniowo, najlepiej z certyfikatem QAFP. To znak, że producent spełnia wysokie standardy przy produkcji i dystrybucji. Mięso drobiowe, opatrzone certyfikatem Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności (QAFP), jest produktem bezpiecznym i naturalnym. Restrykcyjnie przestrzegane zasady produkcji całkowicie wykluczają dodawanie do pasz antybiotyków, hormonów i stymulatorów wzrostu. W konsekwencji otrzymane wyroby charakteryzują się wysoką jakością, która bezpośrednio przekłada się na walory smakowe przyrządzanych z nich potraw. Dzięki temu mięso drobiowe QAFP może być podstawą wielu lekkich, prostych i szybkich w przygotowaniu dań, które zjesz ze smakiem i bez wyrzutów sumienia. Już niedługo staniemy przed dylematem ułożenia świątecznego jadłospisu. Czy znowu musimy wstawać od wielkanocnego stołu przejedzeni i ociężali? Wbrew pozorom tutaj również możemy wprowadzić „wiosenną rewolucję”. Z mięsa drobiowego można przygotować różnorodne dania, które pozwolą połączyć elegancki charakter świątecznego śniadania lub obiadu z lekkością i niską zawartością kaloryczną posiłku. Dlaczego warto wybierać mięso z certyfikatem? Również po to, by wspólnie zadbać o środowisko naturalne, a także o warunki życia zwierząt hodowlanych. Producenci, którzy otrzymali prawo do oznaczania swoich produktów certyfikatem QAFP, przeszli weryfikację również pod kątem warunków, w jakich hodowane i transportowane są zwierzęta. Elementem funkcjonowania systemu są prowadzone w tym zakresie szkolenia dla producentów drobiu. Coraz więcej osób zwraca na to uwagę, a kupując mięso QAFP wspierasz firmy, którzy również uznają to za ważne. Mięso drobiowe ze znakiem „Sprawdzony Drób” znajdziesz w sieciach handlowych. Jest sprzedawane w sterylnych opakowaniach zamkniętych hermetycznie. Pełną listę producentów, którzy przystąpili do programu, znajdziesz na stronie www.sprawdzonydrob.pl. *** Zachęcamy do kontaktu z biurem prasowym kampanii, poprzez które można uzyskać więcej informacji na temat systemu QAFP. Więcej informacji: //www.sprawdzonydrob.pl/ media@sprawdzonydrob.pl tel.: 727 543 692
POLECAMY