Chilli con carne zapiekane z nachosami i Oliwkami z pastą paprykową OLE!

Zdrowe przepisy Na czasie

Rozpocznij rok niebanalnym smakiem Oliwek zielonych z pastą paprykową OLE!, które zamknęliśmy w słoiczku o pojemności 240 ml.

Najbardziej popularne odmiany oliwek uprawiane są w pobliżu basenu Morza Śródziemnego, gdzie podaje się je jako samodzielną, aromatyczną przekąskę lub dodaje do potraw w celu przełamania klasycznego smaku.

Sprawdź, w jaki sposób możesz zastosować je w swojej kuchni!

POLECAMY

Zielone oliwki charakteryzują się nie tylko wyjątkowym zapachem, ale przede wszystkim wyrazistym smakiem, za którym przepada liczne grono kulinarnych degustatorów. Najwyższej jakości produkty to gwarancja obfitości w wartości odżywcze i składniki mineralne.

Niecodzienne połączenie śródziemnomorskiego specjału z delikatną pastą paprykową to jedna z pięciu oliwkowych propozycji w ofercie firmy OLE! Ta smaczna i zdrowa przekąska warzywna to nie tylko doskonały produkt do serwowania w formie przystawki w trakcie imprez. Będzie także oryginalnym dodatkiem do dań makaronowych, sałatek i owoców morza.

Oliwki z pastą paprykową zielone, uwieczniać będą niezwykły smak dań wegetariańskich i propozycji cateringowych. Produkt warzywny jest doceniany zarówno przez zawodowych kucharzy, szefów kuchni, jak i amatorów dobrej kuchni. Wystarczy puścić wodze fantazji
i stworzyć swoją niezwykłą propozycję lub skorzystać z przepisów na dania z oliwkami zielonym na stronie: www.wole-ole.pl.

Na szczególną jednak uwagę zasługuje ich prosty skład, niezapomniany smak i wysoka zawartość substancji odżywczych. Ta naturalna przekąska z pewnością zainspiruje Cię do eksperymentowania w swojej kuchni. Sprawdź pozostałe propozycje marki OLE! i odkryj niezwykłe produkty.

Więcej na: www.wole-ole.pl

Chilli con carne zapiekane z nachosami i Oliwkami z pastą paprykową OLE!

Co potrzebujesz do przygotowania potrawy?
- 1 duża puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 500 g mielonej wołowiny (możemy użyć mięsa wołowo-wieprzowego)
- 400 g krojonych pomidorów (bez skórki) + 300 g passaty pomidorowej
- 6 szt. pomidorków koktajlowych
- ok. 30 g żółtego sera
- Oliwki z pastą paprykową zielone OLE!
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól
- posiekana natka pietruszki
- 1 opakowanie nachos’ów
- przyprawy: szczypta papryki słodkiej, chilli, suszonej kolendry, kminku, cynamonu oraz gałki muszkatołowej – można użyć gotowej przyprawy meksykańskiej

Jak działać?
Cebule siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso. Smażymy aż zmieni kolor. Dodajemy pomidory wraz z passatą i rozgniecionym czosnkiem. Przyprawiamy i gotujemy ok. 20-30 min.
W połowie gotowania dodajemy fasolę oraz kukurydzę. Danie przekładamy do żaroodpornego półmiska. Na wierzchu układamy połówki pomidorków, oliwki OLE! oraz nachos. Całość obficie posypujemy żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika na ok.10 min, aż do ser się rozpuści. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Gotowe w niecałą godzinę.

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI