Dołącz do czytelników
Brak wyników

Newsy

5 marca 2020

Cebulka marynowana złota OLE! – złoto nie tylko dla zuchwałych

124

W kuchni wszystko zaczyna się od... pomysłu, a gdyby tak zacząć od cebuli? Biała, złota, szalotka czy czerwona – każda ma nieco inny smak, zapach i przeznaczenie. Poznaj produkt marki OLE! – Cebulkę marynowaną złotą zarezerwuj dla niej stałe miejsce w swoim menu.

Sprawdź, jak możesz użyć jej w swojej kuchni!

POLECAMY

Cebulka marynowana złota OLE! kusi zapachem i wyrazistym smakiem, dzięki czemu doskonale sprawdzi się jako dodatek do wielu dań, podkreślając ich charakter. Z powodzeniem można dodać ją wraz z pomidorkami koktajlowymi, mixem sałat oraz z czerwoną i żółtą papryką do sałatki, która stanie się ozdobą każdego stołu.

Jakie jeszcze zastosowanie może mieć cebulka marynowana złota OLE? Doskonale komponuje się z daniami rybnymi – tymi na zimno, jak również smażonymi czy grillowanymi. Jest także świetnym dodatkiem do zupy cebulowej, która swym wyjątkowym, intensywnym aromatem wypełni całą kuchnię.

Może być używana zarówno jako samodzielna przekąska, jak również dodatek do ulubionych dań. Ta złocista królowa polskich stołów jest niezwykle delikatna w smaku dlatego można łączyć ją z wieloma składnikami.

Wykorzystasz ją do sałatek, mięs, farszu czy szaszłyków. Nie można również zapomnieć o koreczkach i przystawkach, które dzięki chrupiącej, złotej cebulce zyskają wyjątkowy aromat i która niewątpliwie przyciągnie wzrok intrygującym kolorem. Niezależnie od tego, do jakiego dania zdecydujemy się jej użyć – w każdej wersji sprawdzi się rewelacyjnie.

Kanapeczki z Cebulką złotą marynowaną OLE!

 

Wariant I:
- chleb
- ugotowane buraki
- rukola
- hummus (najlepiej buraczany)
- feta
- Cebulka marynowana złota OLE!
- oliwa
- miód

Chleb kroimy na mniejsze kromki. Na chlebie rozsmarowujemy hummus.Buraki kroimy w plasterki i układamy je na kanapeczkach wraz z rukolą. Na wierzch układamy fetę oraz cebulkę marynowaną OLE!. Całość skrapiamy oliwą połączoną z miodem, solą i pieprzem.

Wariant II:

- chleb
- twarożek
- ser gorgonzola
- dojrzałe gruszki
- orzechy
- Cebulka marynowana złota OLE!

Chleb kroimy na mniejsze kromki. Na chlebie rozsmarowujemy twarożek. Na wierzch układamy gorgonzolę, soczystą gruszkę oraz orzechy wraz z cebulką marynowaną złota OLE!.

Więcej na: www.wole-ole.pl

__________________________

 

Cebulka marynowana złota OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: około 7 zł

Przypisy