Burger z wołowiną, czerwoną cebulką, rukolą i domowymi frytkami z dodatkiem ketchupu z suszonymi pomidorami BIO Roleski

Newsy

Nowy ketchup ekologiczny BIO od Roleski z dodatkiem suszonych pomidorów, które nadają mu wysublimowanej słodyczy, to recepta na podwójnie pomidorowy smak. Każde 100 g tego keczupu powstało z aż 218 g pomidorów organicznych, bez skrobi, glutenu, GMO. Podwójnie pyszny będzie także przyrządzony w domu burger z wołowiną, czerwoną cebulką, rukolą i domowymi frytkami z dodatkiem ketchupu z suszonymi pomidorami BIO Roleski.

Jedzenie typu street food stało się ogniwem napędzającym do wspólnych spotkań w barach, budkach czy food truckach. Bo kto z nas nie miewa czasami ochoty na średnio wysmażonego burgera z rozpływającymi się w ustach dodatkami? Taki właśnie będzie burger z wołowiną, czerwoną cebulką, rukolą i frytkami z dodatkiem ketchupu z suszonymi pomidorami BIO Roleski. To danie, które możemy przyrządzić w domu i zachwycić nim naszych gości.

POLECAMY

Ketchup BIO Roleski 340g z suszonymi pomidorami

 

Składniki (4 porcje):

800 g mielonego mięsa wołowego np. z antrykotu

1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu

1 ząbek czosnku, posiekany drobno

kilka łyżek posiekanej natki pietruszki

duża szczypta kuminu

duża szczypta kolendry

duża szczypta papryki słodkiej

1 żółtko

1 kg ziemniaków

olej do smażenia

4 bułki np. kajzerki, bawarskie

KETCHUP Z SUSZONYMI POMIDORAMI BIO

czerwona cebula

rukola

pomidor

kilka plastrów ulubionego sera np. chedar, gouda, edam

majonez lub inny sos do posmarowania bułki

Burger z wołowiną, czerwoną cebulą, rukolą i domowymi frytkami

1.  Wołowinę mieszamy z przyprawami, natką, czosnkiem i żółtkiem. Formujemy cztery duże kotlety po około 200g.

2.  Ziemniaki obieramy, kroimy na frytki i wkładamy do miski z zimną wodą, zostawiamy na chwilę do namoczenia.

3.  W dużym garnku rozgrzewamy olej do temp. 180-190 st. Wrzucamy frytki partiami i smażymy na złoty kolor. Gotowe frytki przekładamy na talerz wyłożony papierem i solimy.

3.  Piekarnik rozgrzewamy do 170 st. C.

4.  Na dużej patelni rozgrzewamy olej, smażymy burgery na dość dużym ogniu przez kilka minut z każdej strony. Na każdego burgera kładziemy po 2 plasterki sera i pieczemy w piekarniku aż ser się rozpuści. W tym samym czasie do piekarnika wkładamy przekrojone na pół bułki.

5.  Bułki przekrawamy. Na dolnych połowach rozprowadzamy majonez lub sos, wykładamy rukolę, burgera z serem, smarujemy ketchupem. Na górze rozkładamy czerwoną cebulę, pomidora i przykrywamy drugą połówką bułki. Frytki przekładamy do miseczek i podajemy z ketchupem.

 

Ketchup Ekologiczny BIO z Suszonymi Pomidorami Łagodny

Cena: średnia cena półkowa ketchupu bio to 6,39 zł

Na                                                   100g            20g

Kalorie                                           102 kcal      20 kcal

Energia                                          430 kJ          86 kJ

Tłuszcz                                          < 0,5 g         < 0,5 g

Węglowodany                           22 g              4,4 g

Białko                                            1,9 g            0,4 g

Sól                                                   2,2 g            0,45 g

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI