Jednym z najpopularniejszych dań typu fast food, które cieszy się niesłabnącą popularnością, jest burger. Chrupiąca bułka wypełniona sporym kawałkiem mięsa i warzywami skąpanymi w gęstym sosie – na jego widok ślinka cieknie niejednemu! Burgery mogą jednak przybierać różne wersje, zarówno mięsne, jak i rybne czy wegetariańskie. Domowe burgery z kotlecikami sojowymi to sposób na poznanie zupełnie nowego smaku. Sos do Hamburgerów i Hot Dogów Roleski podkreśli smak tego dania i sprawi, że chętnie do niego wrócimy.
Sos do Hamburgerów i Hot Dogów z linii Street Food powstał na bazie jednego z najpopularniejszych sosów – Worcester – z dodatkiem kremowego majonezu, pomidorów i przypraw. Stąd idealnie sprawdzi się jako baza domowego burgera – w wersji mięsnej i wegetariańskiej.
POLECAMY
Burger z szarpanymi kotlecikami sojowymi z dodatkiem Sosu do Hamburgerów i Hot Dogów Roleski Street Food
Składniki:
- 4 bułki do burgerów
- kotlety sojowe (1 paczka)
- bulion warzywny
- sos sojowy
- papryka wędzona w proszku
- cebula czerwona
- cynamon i kmin rzymski
- sól i pieprz
- 1 pomidor
- 4 plasterki sera żółtego
- 1 sałata
- sos Roleski – Street Food do Hamburgerów i Hot Dogów
Sos do Hot Dogów i Parówek
Fot. Roleski
Sposób przygotowania:
Kotleciki moczymy w bulionie przez około 30-40 minut, następnie odsączamy ręcznikami papierowymi i kroimy w paseczki.
Na maśle szklimy czerwoną cebulę pokrojoną w piórka.
Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pokrojone kotleciki i doprawiamy sosem sojowym, łyżeczką wędzonej papryki, szczyptą cynamonu, szczyptą kminu rzymskiego solą i pieprzem.
Smażymy 3-4 minuty na brązowy kolor.
Bułki do burgerów smarujemy sosem Roleski do Hamburgerów i Hot Dogów, układamy sałatę, ser, pomidora i kotleciki, a następnie polewamy sosem i kładziemy górną bułkę.