Burger wołowy na plackach z cukinii z keczupem z jabłek

Zdrowe przepisy

SKŁADNIKI:

  • 600 g mięsa wołowego mielonego (1 : 1 szponder i zrazowa)

Przyprawy do mięsa:

  • sól, pieprz
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej
  • 3 łyżki wody
  • 2 łyżki (16 g) oleju rzepakowego (do smażenia)

Placki z cukinii:

POLECAMY

  • 500 g cukinii 
  • 1 cebula szalotka 
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki (20 g) mąki
  • sól, pieprz
  • ½ łyżeczki kuminu 
  • 2 łyżki (16 g) oleju rzepakowego (do smażenia)

Keczup jabłkowy:

  • 200 g jabłek 
  • 100 g cebuli 
  • 80 g koncentratu pomidorowego
  • ½ szklanki wody 
  • 20 g cukru brązowego
  • ...

Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI