Bruschetta z grillowanymi pomidorami

Zdrowe przepisy

Grzanka z oliwą, roztartym czosnkiem i bazylią to słynna włoska przekąska, która znalazła wielu adeptów kulinarnych na całym świecie. Najczęściej podawana jest z dodatkiem pokrojonych, świeżych pomidorów. Istnieje jednak wiele wariacji na jej temat, również te w wersji letniej, wzbogacone aromatem grillowanych potraw. 

Składniki:

POLECAMY

8 kromek ulubionego pieczywa

olej Rapso

garść migdałów Kresto

2 duże pomidory

ser kozi (lub według uznania)

ogórek zielony

3 rzodkiewki

szczypior, bazylia, natka pietruszki

sól, pieprz, czarnuszka

Letnie wydanie tradycyjnej bruschetty

Fot. VOG Polska  Sp. z o.o.

Wykonanie:

1.      Pokrojone pieczywo skrapiamy olejem. Pomidory kroimy na grube plastry i również skrapiamy olejem.

2.      Pomidory oraz pieczywo układamy na ruszcie i grillujemy z obu stron.

3.      Warzywa, zioła oraz migdały drobno siekamy.

4.      Grillowane pomidory układamy na pieczywie, następnie kładziemy ser oraz pozostałe dodatki. Podajemy ciepłe.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VOG Polska Sp. z o.o.

ul. Przemysłowa 8

96-100 Skierniewice

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI