Przepis: blok czekoladowo - orzechowy
SKŁADNIKI: (na średnią keksówkę)
-100g żurawiny suszonej Bakal Naturalnie
-50g orzechów włoskich Bakal Naturalnie
-50g migdałów Bakal Naturalnie
-2 tabliczki gorzkiej czekolady minimum 70%
-100g kaszy jaglanej
-2 łyżki oleju kokosowego
-3 łyżki miodu
-1 łyżka masła orzechowego
-2 łyżeczki kakao
POLECAMY
PRZYGOTOWANIE:
1. Kaszę jaglaną ugotuj w nieosolonej wodzie przez ok 20 minut.
2. W osobnym garnku podgrzej olej kokosowy, masło orzechowe oraz miód. Połącz ze sobą wszystkie składniki, dodając do masy połamaną czekoladę oraz kakao. Całość podgrzewaj na wolnym ogniu do momentu połączenia się ze sobą wszystkich składników.
3. Do przygotowanej czekoladowej masy przełóż ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną i wymieszaj. Na koniec dodaj pokrojone lub zmielone orzechy oraz żurawinę. Całość dokładnie wymieszaj.
4. Dno keksówki wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej przygotowaną masę. Odstaw blok do lodówki na 4-6 godzin.
5. Deser podawaj schłodzony. Smacznego!
Orzechy włoskie z linii Bakal Naturalnie
Orzechy idealnie sprawdzą się jako składnik do twoich zdrowych sałatek, wzbogacając je o dodatkowe witaminy oraz białko. Możesz też użyć ich do jogurtu lub porannej owsianki. Orzechy włoskiez linii Bakal Naturalniedostępnejestna stronie: bakalsklep.pl
Migdały dostępne są na stronie:
Bakal Naturalnie Migdały Nonpareil 100 g - Bakal Sklep
Migdały Łuskane z linii Bakal Naturalnie odmiany Nonpareil charakteryzują się dużą grubością oraz lekko wydłużonym kształtem. Postaw na zdrową przekąskę !
O Bakal:
Bakal to marka, która już od 30 lat dostarcza na polski rynek najlepszej jakości bakalie. Firma została zbudowana na przekonaniu, iż bakalie mają moc wartości i ogrom zastosowań. Dlatego też w swoim portfolio posiada np. bakalie bez konserwantów, przekąski bakaliowe z małą ilością soli, orzeszki oraz migdały w czekoladzie czy suszone daktyle w kakao.
Motto firmy brzmi: ,,Z miłości do bakalii”.