Idealne proporcje musztardy i keczupu wraz z właściwie dobranymi przyprawami to sekret sosu Roleski do Hot Dogów i Parówek z linii Street Food. Sos stanowi połączenie goryczkowatej musztardy i łagodnych pomidorów, bez dodatku glutenu, GMO, konserwantów oraz glutaminianu sodu. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do jednego z najpopularniejszych niemieckich dań – currywurst. Co ciekawe, historia currywursta sięga połowy zeszłego wieku, kiedy niemiecka restauratorka, Herta Heuwer, po raz pierwszy zaserwowała to danie. Kiełbasa z curry szybko zdobyła serca mięsnych smakoszy, którzy dzięki prostocie jej przygotowania, mogą cieszyć się smakiem currywursta w swoich domach - najlepiej w towarzystwie sosu Roleski do Hot Dogów i Parówek.
POLECAMY
Sos do Hot Dogów i Parówek
Fot. Roleski
Aromatyczny currywurst z Sosem do Hot Dogów i Parówek Roleski
Składniki:
- 2 kiełbasy
- ćwierć główki czerwonej kapusty
- 1 cebula
- 1 czubata łyżka kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka miodu
Przyprawy: Sól, pieprz, cynamon, curry, tymianek
- masło
- sos Roleski Street Food do Hot Dogów i Parówek
Sposób przygotowania:
Kapustę kroimy w cieniutkie paski, myjemy i suszymy.
W misce przygotowujemy sos z czubatej łyżki kwaśnej śmietany, łyżeczki miodu, szczypty soli, pieprzu oraz małej szczypty cynamonu.
Do sosu dodajemy kapustę i dokładnie mieszamy składniki.
Kiełbasę delikatnie nacinamy w kratkę, smażymy na maśle aż się mocno zrumieni razem z pokrojoną w pióra cebulą oraz świeżymi listkami tymianku. Całość delikatnie solimy.
Kiełbasę przekładamy na talerz z kapustą, przyprawiamy curry i dodajemy cebulę.
Podajemy z sosem Roleski Street Food do Hot Dogów i Parówek