Dołącz do czytelników
Brak wyników

Konferencje, kongresy, szkolenia

15 października 2018

Szkolenie - Badania Diagnostyczne Krwi

187

Badania laboratoryjne krwi są niezbędnym narzędziem w pracy osób układających   diety lub miłośników zdrowego stylu życia. Pokazują stan organizmu i pomagają   lepiej monitorować interwencje dietetyczne. Na Naszym szkoleniu poznacie   podstawowe badania krwi oraz jak odpowiednio je interpretować i dobierać   zalecenia żywieniowe w zależności od rodzaju zaburzeń.

POLECAMY

  • Czas trwania: 7 godzin
  • Uczestnicy otrzymują materiały szkoleniowe
  • oraz certyfikat ukończenia kursu

Program szkolenia

1. Badania laboratoryjne jako uzupełnienie wywiadu żywieniowego

2. Przygotowanie pacjenta przed pobraniem krwi do badania

3. Zakresy referencyjne, a norma funkcjonalna

4. Morfologia krwi obwodowej:
  - Rodzaje niedokrwistości i zalecenia dietetyczne
  - Parametry określające kondycję układu immunologicznego

5. Lipidogram:
  - Opis frakcji
  - Czy wysoki cholesterol zawsze jest czymś złym
  - Wyliczanie stosunku między poszczególnymi frakcjami jako parametr     diagnostyczny
  - Zalecenia dietetyczne

6. Gospodarka cukrowa:
  - Poziom glukozy we krwi – normy i interpretacja
  - Poziom insuliny we krwi – normy i interpretacja
  - Krzywa cukrowa i insulinowa
  - Hemoglobina glikowana Hba1c
  - Diagnostyka insulinooporności
  - Diagnostyka cukrzycy
  - Diagnostyka hipoglikemii reaktywnej
  - Zalecenia dietetyczne

7. Gospodarka hormonalna:
  - Hormony tarczycy / TSH / FT3 / FT4 / anty-TPO / anty-TG
  - Dlaczego samo TSH to za mało
  - Wpływ niedoborów żywieniowych na pracę tarczycy (długi deficyt kaloryczny,   niedobory pierwiastków, nieprawidłowa flora jelitowa
  - Diagnostyka niedoczynności i nadczynności
  - Konwersja T3 / T4. Jak ją poprawić
  - Zalecenia dietetyczne

20 października (sobota),
godz. 10:00 — 17:00,
Dom Edyty Stein,
ul. Nowowiejska 38,
50-315 Wrocław,
Salon Edyty

Kwota: 129 PLN

Więcej szczegółów: //psacademy.eu/szkolenie/badania-diagnostyczne-krwi

Prowadzący szkolenie

Beata Bryś

Trener personalny z 10-letnim doświadczeniem. Uczestniczka kilkudziesięciu szkoleń i konferencji z dietetyki klinicznej, sportowej oraz medycyny funkcjonalnej. Wiedzę z zakresu żywienia w sztukach walki zdobywała od najlepszych specjalistów w Polsce, pogłębiając ją samodzielnie w oparciu o najnowsze informację ze Stanów Zjednoczonych. Jej ogromną wiedzę z zakresu żywienia sportowców doceniło wielu zawodników MMA jak np. Kamil Bodzioch, Marcin Zontek, Patrycja Krawczyk, Wojciech Kossobucki, Arkadiusz Stawiarski.

 

 

 

Przypisy