Sekrety pszczelej apteki – recenzja książki

Recenzje

Profesor Henri Joyeux oraz dr Lilian Ceballos w swojej książce Sekrety pszczelej apteki, wydanej przez Wydawnictwo AA, odpowiadają na pytanie: „Czy w świecie pełnym pośpiechu, stresu i syntetycznych rozwiązań można jeszcze odkryć naturalne metody, które realnie wspierają zdrowie człowieka?”.

Autorzy prowadzą czytelnika przez fascynujący świat ula, przedstawiając sześć kluczowych substancji wytwarzanych przez pszczoły: miód, propolis, pyłki i pierzgę, mleczko pszczele oraz jad pszczeli. Omówione są ich właściwości: miód jako naturalny środek przeciwzapalny i antybakteryjny; propolis jako dar natu...

Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!

Dołącz do grona dietetyków i specjalistów świadomego żywienia

Co dwa miesiące otrzymuj gotowe rozwiązania, aktualne badania i sprawdzone terapie, które możesz od razu wykorzystać w praktyce. Rozwijaj swoje kompetencje, pracuj skuteczniej i bądź na bieżąco z najnowszymi trendami żywieniowymi i innowacjami w dziedzinie dietetyki.

1000+ specjalistycznych artykułów
Aktualne trendy w dietetyce
Inspirujące case studies
100+ wydań archiwalnych
Analizy badań naukowych
Największe na polskim rynku wydawniczym czasopismo o zdrowym odżywianiu.

Przypisy

    Redakcja

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI