Recenzja książki Emocje na talerzu. Jak odbudować zdrową relację z jedzeniem – Elżbieta Lange

Recenzje

Zachowania związane z jedzeniem wychodzą dziś daleko poza kwestię dotyczącą przyjmowania pokarmu. Kultura jedzenia ściśle wiąże się z naszą historią, religią, światopoglądem, przyzwyczajeniami, zachciankami oraz nawykami rodzinnymi. Zależność emocje – jedzenie rodzi się już z chwilą naszego przyjścia na świat. Uzewnętrznianie emocji nie jest w modzie, nie wpływa na atrakcyjność, profesjonalizm, często wręcz stoi na przeszkodzie...

Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!

Przypisy

    mgr; pedagog resocjalizacji, psycholog motywacji, psychodietetyk; absolwentka Uniwersytetu SWPS w Warszawie; studentka psychoterapii uzależnień w Instytucie Psychologii Zdrowia PTP; autorka publikacji z zakresu psychodietetyki i profilaktyki uzależnień; zajmuje się świadomym i zdrowym podejściem do odżywiania, psychologią odchudzania i jedzenia oraz motywacją do zmiany nawyków żywieniowych.

    (psychodietetykaimotywacja@gmail.com, fb.me/psychodietetykaimotywacja).

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI