Warsztaty dla osób świadomych żywieniowo, oraz profesjonalistów zainteresowanych tematyką żywienia.
PROGRAM
Mikroflora jelitowa – klucz do zdrowia i…choroby
- Funkcje mikroflory jelita w utrzymaniu zdrowia całego organizmu. Przedstawienie czynników uszkadzających mikroflorę jelit i w konsekwencji mechanizm rozwoju chorób. Omówienie badań mikroflory jelitowej oraz dobór odpowiedniej terapii probiotykami i prebiotykami.
Nietolerancje pokarmowe – plaga naszych czasów czy wielkie kłamstwo?
- Wpływ pokarmów na zdrowie współczesnego człowieka, mechanizmy rozwoju nietolerancji pokarmowej. Przedstawienie badań naukowych potwierdzających wpływ nietolerancji pokarmowej na rozwój szeregu chorób cywilizacyjnych oraz praktyczne opisy skuteczności diety eliminacyjnej u pacjentów.
Profil kwasów organicznych i zanieczyszczeń środowiskowych w moczu
- Ocena prawidłowości wytwarzania energii w komórkach, wytwarzanie neuroprzekaźników, kumulacja toksyn środowiskowych w tkankach i ocena zdolności do ich eliminacji z organizmu. Jak dobierać celowaną suplementację gdy wykryte zostaną zaburzenia?
Zespół cieknącego jelita – przyczyna intoksykacji organizmu
- Zależności pomiędzy uszkodzeniem śluzówki jelita a rozwojem chorób uznawanych za cywilizacyjne. Czynniki uszkadzające ciągłość jelita, mechanizm rozwoju chorób oraz optymalne sposoby uszczelniania bariery jelitowej.
DATA: 10.02.2018 r., godzina 10.00-16.00
CENA: 100 ZŁ
PRELEGENCI:
mgr inż. Dominika Jankowska
Natalia Knaflewska, dietetyk
mgr inż. Dominika Jankowska
Natalia Knaflewska, dietetyk
MIEJSCE: Centrum Biznesu
ul. Bohaterów Westerplatte 23
Zielona Góra
REJESTRACJA:
Ewelina Szulc
tel. 660 471 105
e – mail: eszulc@vitaimmun.pl
